Синоптичните модели категорично сочат омекване на времето в района на

...
Синоптичните модели категорично сочат омекване на времето в района на
Коментари Харесай

Отстъпление на зимата в следващите дни


Синоптичните модели изрично сочат омекване на времето в региона на Балканите и България в интервал от 7 до 10 дни, във втората половина на януари.
 
Не се чакат и съществено превалявания , в околните 7 дни, защото страната ни ще е настрана от дейните атмосферни процеси.

 
Според данните, за първите 15 дни на януари в София, междинната температура е минус 4 градуса , а през 2018 година е била за целия месеца януари 1 градус над нулата. И защото в този момент е по-студено от предишния януари е време нещата да се извърнат и да забележим по-меко време в идващите дни.
 Gulliver/Getty Images
Относителното стопляне ще се почувства още от сряда денем , като в четвъртък и петък ще забележим тук-там в низините и дневни температури до 8, 10 градуса.-->
 
До събота - неделя не се чакат превалявания, само че при започване на идната седмица над Средиземноморието атмосферното налягане ще се намали и тогава над страната ще се основат условия за валежи към вторник, сряда, а към края на идната седмица ще забележим и по-сериозно утежняване на времето.
 Gulliver/Getty Images
Тъй като интервалът е прекомерно дълъг, не е доста ясно, дали ще забележим съществено завръщане на зимата.
 
Доста бездънен циклон ще утежни времето над Турция в идващите 72 часа и на доста места там ще падне повечко сняг, само че този развой няма да засегне нашата страна.

 
В планините, със слабото стопляне, ще остане заплахата от лавини, в алпийските елементи, по тази причина бъдете деликатни и не напускайте зимните пътеки и не карайте отвън маркираните писти.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР