Синоптичната комисия обяви края на отоплителния сезон. Средносрочните прогнози показват

...
Синоптичната комисия обяви края на отоплителния сезон. Средносрочните прогнози показват
Коментари Харесай

Бързо затопляне до края на седмицата, пролетта е тук

Синоптичната комисия разгласи края на отоплителния сезон. Средносрочните прогнози демонстрират стабилно стопляне в идващите дни, като не се предвижда съществено захлаждане до края на прогнозния интервал. Това значи, че топлофикациите е време да спрат парното отопление, тъй като става ненужно.

След студения завършек на предходната седмица и негативните утринни температури по високите западни полета през днешния ден, прогнозите са за бързо и значително стопляне още от сряда.

Във вторникпривечери и през нощта против сряда през страната ще премине атмосферно разстройване, което ще донесе превалявания от дъжд в равнините и сняг по високите планински елементи. Но утежняването на времето ще е каткотрайно и в сряда към този момент преваляванията ще са малко евентуални.

В четвъртък още веднъж тук-там ще се основат условияза къси валежи, само че от петък нататък до понеделник, времето се очертавада бъде типично пролетно.

В събота и неделя без превалявания, най-вече слънчево и топло, уместно за излети измежду природата.

В понеделник, съгласно главните синоптични модели, ще е пикна по-топлото време, като тук-там в равнините на страната температурите ще се покачат до летни стойности - 27, даже 28 градуса.

От идващия вторник ще настъпи захлаждане и в температурно отношение ще се върнем към типично пролетни температури - към 20 градуса.

Около 3, а и след 6 април, се чака да имапревалявания и малко по-нестабилно време с прекосяването на атмосферни фронтове, тогава и дневните температури ще бъдат релативно по-ниски.

В края на тази седмица следва да преминем към лятното часово време, това е отлично, защото вечер към този момент ще се стъмва с един час по-късно, което ни дава опция и след работада се радваме на отдих на открито, към този момент в светлата част на деня.

Хубава прогноза за типична пролет с динамичност, само че и относително високи дневни температури -ще се радваме на прекрасен завършек на месец март и положително начало на април.

Какво лято ни чака, това занапред ще се разбере, само че частот предварителните прогнози, въз основата на измененията в южната вибрация и навлизането впериодна Ла Ниня демонстрират, че е допустимо да имаме лято с малко по-високи от нормалните температури, само че и задоволително превалявания. Към тези прогнози в Синоптичната комисия се отнасяме с внимание, тъй като нищо не е несъмнено.

Този, който наблядава свободния пазар на тока вижда, че в последните дни, поради слънчевото време имногото конфигурирани фотоволтаични паркове, цената на тока за часове е нула лв.. Това води до най-малкото два извода - че повече фотоволтаици не са ни нужни, и че не е ясно по какъв начин вложителите във фотоволтаични системи ще връщат инвестицията, когато би трябвало да продават без печелба, в случай че не получават заплащания от страната.

Разбира се в практиката нещата са по-сложни, само че остава въпросътза салдото в енергийната система сред всички типове източници на ток, а точно - да не се нарушава нужния баланс, коетобидовелодо огромни диспропорции и още проблеми в енергетиката.

Индийците се похвалиха за рекорден, нужни им за произвеждане на електрическа енергия. И до момента в който Европа се пробва по всякакъв начин да понижи потреблението на фосилни гориваостаналият свят черпи нефт, въглища и газ във все по-големи количества. Това слага под въпрос крайния резултата от декарбонизацията, защото тя не може да има резултат откакто останалият свят добива и използва големи количества фосилни горива.

Глобалната приземна температура остава 14,5 градуса, без смяна. С0,5 градуса над признатата за междинна световна приземна температура за последния 30 годишен интервал - източник: temperature.global
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР