Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова предупреди за идването на

...
Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова предупреди за идването на
Коментари Харесай

Никол Станкулова предупреди за идването на опасен циклон

Синоптичката на " Нова телевизия " Никол Станкулова предизвести за идването на рисков средиземноморски циклон у нас.

" След слънчевото начало на седмицата, на следващия ден през Балканите и нашата страна ще премине средиземноморския циклон Федра. Преди да доближи до нас той мина през Южна Франция и Северна Италия, където донесе интензивни превалявания от дъжд и сняг. В Алпите съумя да се натрупа даже до един метър нова снежна завивка. Така още тази нощ облаците бързо ще се усилват и на следващия ден времето у нас ще бъде облачно и по-хладно.

Сутринта в Югозападна България ще стартират превалявания от дъжд, а денем по-съществени валежи чакаме в южните региони. До вечерта количеството им тук-там може да стигне до 20-30 литра на квадратен метър. За това в южната половина на страната на следващия ден е в действие жълт сигнален код за рисково време. 

Температурите сутринта ще бъдат позитивни - от 4 до 9 градуса. През деня ще духа сдържан и леден източен вятър и оптималните стойности ще доближават от 9 до 14 градуса.

В планините, въпреки и за малко, зимата ще се завърне. Утре там ще е облачно и мъгливо с валежи, а над 1500 метра те ще бъдат от сняг. В Рило-Родопския масив преваляванията ще са интензивни и в по-високата част ще се натрупа до към 20 сантиметра нова снежна завивка. Вятърът ще е леден от североизток и температурите по върховете ще бъдат много под нулата.

А в дните до края на работната седмица времето ще остане облачно и с валежи от дъжд. Температурите ще се намаляват и на празника на дамата, на надморска височина от над 700-800 мера дъждът ще минава в влажен сняг.

През почивните дни ще има повече слънце. В утринните часове ще бъде студено и на доста места ще се образуват слани, само че пък дневните температури последователно ще се покачват като към края на седмицата ще доближават до 14-15 градуса ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР