Сингапур заяви, че очаква още арести и конфискации при ,

...
Сингапур заяви, че очаква още арести и конфискации при ,
Коментари Харесай

Сингапур конфискува активи за 2 милиарда долара по голямо дело за пране на пари


Сингапур съобщи, че чака още арести и конфискации при, оповестява " Ройтерс ". Стойността на иззетите за момента активи възлиза на 2 милиарда $ (2,8 милиарда сингапурски долара)

Сингапур е прочут с ниската си престъпност. Aкции на управляващите на града-държава в средата на август доведоха до ареста на 10 чужденци и конфискуването на първокласни парцели, коли, златни кюлчета, дизайнерски чанти и бижута на стойност 1 милиард сингапурски $.

" Този ​​случай е увещание, че даже и най-строгите превантивни ограничения могат да бъдат заобиколени от решителни нарушители ", сподели Жозефин Тео, вторият министър на вътрешните работи, пред Народното събрание през днешния ден.

Правителството ще сътвори междуведомствена група за обзор на режима против изпирането на пари, като по този начин ще отрази поуките, извлечени от случая, изясни тя.

Жозефин Тео беше един от тримата министри в кабинета, които дадоха отговор на над 50 въпроса, заложени от депутати по случая.
 Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур
Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур

Промените в Пекин тревожат бизнесмените

Индрани Раджа, вторият министър на финансите, ще ръководи междуведомствения комитет, който включва чиновници от централната банка, както и министерствата на вътрешните работи, правораздаването, работната мощ и търговията.

Те ще прегледат четири области: попречване на злоупотреби с корпоративни структури, съдействие сред финансовите институции и управляващите, привличане на хора от трети страни при напъните за прекъсване на пране на пари, както и възстановяване на опциите за разкриване на закононарушенията.

Правителството съобщи, че ревизира финансови институции, обвинени в присъединяване в тази ситуация, и ще предприеме насилствени дейности против всяка от тях и техния личен състав, в случай че се откри, че са нарушили условията на централната банка.

Агенциите също преразглеждат процесите, които включват утвърждението на централната банка за данъчни тласъци, както и евентуални регулации за активи с висока стойност като първокласни коли и чанти.

Промените обаче не би трябвало да водят до непотребни неудобства за законните компании и клиенти, добави Тео. По думите ѝ казусът е бил на радара на полицията от 2021 година, след подаването на отчети за подозрителни транзакции от финансови институции. Тя отхвърли като " изцяло погрешни " спекулациите в локални и интернационалните новинарски издания, че интервенцията е осъществена по разпореждане на Китай. " Започнахме следствие, тъй като подозирахме, че в Сингапур са осъществени закононарушения ", изясни тя. " След като потвърдихме съмненията си, ние действахме. "
 В Сингапур предприемач ограби вложителите си
В Сингапур предприемач ограби вложителите си

Властите водят следствие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР