Синдикатът "Подкрепа"поиска с промяна в законодателството помощите за безработица на

...
Синдикатът "Подкрепа"поиска с промяна в законодателството помощите за безработица на
Коментари Харесай

Подкрепа поиска еднакви помощи за доброволно напусналите и съкратените работници

Синдикатът "Подкрепа "поиска с смяна в законодателството помощите за безработица на непринудено напусналите да се изравнят с тези на съкратените.

Според настоящето законодателство напусналите по свое предпочитание и уволнените дисциплинарно получават минималния размер на компенсацията за безработица в продължение на 4 месеца. Размерът на минималното обезщетение се дефинира всяка година в бюджета на държавното публично обезпечаване. За разлика от тях съкратените се подкрепят с 60% от междинния си застрахователен приход, а интервалът на приемане на сумите зависи от стажа и варира сред 4 и 12 месеца.

"Подкрепа " показва, че компенсацията за безработица се изплаща от вноските на служащите и няма причина напусналите по свое предпочитание да бъдат наказвани с по-малко пари. "Безработните, без значение от основанието, на което е преустановен договорът им, имат идентична потребност от частична отплата, заместваща неналичието на приходи от трудова активност ", акцентира синдикатът.

В претекстовете се акцентира, че законодателството разрешава на служащия да приключи контракта си с работодателя с едностранно предупреждение. Затова съгласно профсъюза е неприемливо едно позволено от правото годно държание да води до "санкциониране " на служащия. "При съществуващият до момента юридически режим той е осъден ", се показва в претекстовете на предлагането.

Синдикатите нямат законодателна самодейност, тъй че с цел да бъде направена смяната, текстът би трябвало да бъде импортиран от някой от депутатите или от министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР