Синдикатът на служителите на румънската национална авиокомпания ТАРОМ съобщи, че

...
Синдикатът на служителите на румънската национална авиокомпания ТАРОМ съобщи, че
Коментари Харесай

Служителите на румънския национален авиопревозвач ТАРОМ готвят протести

Синдикатът на чиновниците на румънската национална самолетна компания ТАРОМ заяви, че е почнал събирането на подписи за оповестяване на трудов спор, оповестява Аджерпрес.

Организацията посочи, че от 23.08.2022 година сред 4.00 и 7.00 часа " нито един аероплан на компанията ТАРОМ няма да излети ".

Календарът на митингите ще стартира с известяван на работодателя за организирането на предупредителна стачка два дни в седмицата със прекъсване на работата за не повече от два часа. След това следва на избрана от синдиката дата да се състои същинска обща стачка със съблюдаване на всички законови правила, се показва в известие на синдиката.

Синдикалистите припомнят, че на 23 юни 2022 година са почнали договарянията за подписване на нов групов трудов контракт, а контрактуваният период за сключването му изтича на 23 август.

" Преговорите вървяха мъчно, без да се стигне до съглашение по отношение на настояванията за заплащането, дефинирани от синдиката на ТАРОМ ", се загатва в известието.

Синдикалистите настояват, че управлението на компанията не е приело нито едно от настояванията им като се изключи това за нарастване на надбавките за храна от 10 на 30 леи (от 4 на 12 лв).

Според цитирания източник на 16 август компанията е предложила оферта, която е считана за неприемлива от синдиката, защото не покрива в някои отдели даже 15-процентната инфлация за 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР