Синдикалните организации във Франция обявиха ново мобилизиране на продължаващата от

...
Синдикалните организации във Франция обявиха ново мобилизиране на продължаващата от
Коментари Харесай

Нови стачки във Франция застрашават и въздушния транспорт

Синдикалните организации във Франция оповестиха ново активизиране на продължаващата от началото на декември предходната година национална стачка. Новите протестни дейности са планувани за интервала от 9 до 11 януари. По информация на българското посолство в Париж стачните дейности ще обиден публичния превоз, в това число и полетите, както и учебни заведения, лечебни заведения, рафинерии и бензиностанции.

Авиокомпанията „ Еър франс “ предизвестява, че има риск полетите на къси и на междинни дестинации да бъдат анулирани, само че твърди, че стачката няма да се отрази върху полетите на дълги дестинации. Превозвачът предлага безвъзмездна подмяна на полета при избрани условия.

Стачните дейности на 9 януари – 11 януари 2020 година ще обиден и огромна част от публичния превоз в страната – рейсове, метро и влакове.

Синдикалните организации са призовали също по този начин за блокиране на рафинериите във Франция, което е допустимо да докара до дефицит на гориво на бензиностанциите. Обявено е и провеждането на огромна манифестация в Париж на 11 януари 2020 година

От Министерство на външните работи предлагат на българските жители, пребиваващи във Франция или планиращи пътешестване в страната, да се осведомят за настоящата конюнктура, като имат поради вероятните усложнения и закъснения на публичния превоз, както и отменяне на полетите от и за страната. При подготовка на пътешестване съветваме сънародниците ни да плануват и обезпечат различен превоз за напредване от и до летищата и да се осведомят за настоящата конюнктура на място, като съблюдават инструкциите и напътствията на съответните транспортни компании и на локалните управляващи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР