Синът на шефа на НАП - Ивайло Найденов, който блъсна

...
Синът на шефа на НАП - Ивайло Найденов, който блъсна
Коментари Харесай

Шефски син убил жена застава пред съда

Синът на шефа на Национална агенция за приходите - Ивайло Найденов, който блъсна и умъртви пешеходка, а по-късно избяга, застава пред съда. Година и седем месеца след случая 22-годишният мъж ще дава отговор пред Темида, оповестява trafficnews.bg.

Случаят провокира необятен публичен отзив.

20-годишният Ивайло бе зад кормилото на мерцедеса, прегазил стара жена в пловдивския квартал " Тракия ". Младият мъж избягал след случая, който се случи в 21 часа на 28 август. Пострадалата 77-годишна пенсионерка умря от раните, откакто бе откарана в болничното заведение.

След тежката злополука Найденов разказал, че не е видял дамата, до момента в който паркира.

Жена е била в извънредно тежко положение, със счупвания по цялото тяло и строшаване въз основата на черепа.

„ Лекарите ни уведомиха, че баба ми освен е била блъсната, само че и колата е предходна през нея. Тазът ѝ е бил смазан”, съобщи преди близо 2 години внукът на умрялата Люба - Ники Русев.

От думите му, а и от експертизата, може да се отхвърли тиражираната от Найденов версия, че е блъснал дамата, до момента в който паркира.

В момента Найденов младши е на независимост. Спрямо него е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лв..

С постановления на Окръжна прокуратура на Найденов младши е наложена възбрана да напуща рамките на България и е отнето свидетелството му за ръководство на моторно транспортно средство до привършване на наказателното произвеждане.

Оказва се обаче, че зад тила си, синът на данъчния началник има 18 нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Той става дееспособен лидер през 2017 година, когато е на 18.

Днес Найденов ще се изправи за първи път пред Окръжен съд. Спрямо него е повдигнато обвиняване, че при нарушение разпоредбите за придвижване е предизвикал гибелта на жена, след което е напуснал мястото на престъплението.

Днес ще стане ясно, дали Найденов ще признае виновност или ще бъдат разпитани всички очевидци и движимости лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР