Синът на президента Джордж Буш – старши – Нийл Буш,

...
Синът на президента Джордж Буш – старши – Нийл Буш,
Коментари Харесай

Синът на Буш взел $300 000 от издирваната Ружа

Синът на президента Джордж Буш – старши – Нийл Буш, е взел $300 000 от BG кралицата на криптовалутата Ружа Игнатова, която е търсена от ФБР поради машинация за няколко милиарда $. Това излиза наяве от показанията на юрист Марк Скот, който също е обвинен по делото за $4 милиарда, заяви bg-voice.

Според Скот Нийл Буш е взел парите, с цел да уреди среща на Ружа Игнатова с китайски бизнесмен, за който той работел. Китаецът е трябвало да влага в криптовалутата на българката " OneCoin ".

По-късно Нийл се свързва с сътрудници на ФБР, които проверяват схемата и дава показания, защото е бил  член на борда на шефовете на китайската компания, която е трябвало да получи $60 млн. от " OneCoin ".

Той обяснил, че не очаквал, че договорката е лъжлива.

Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите договорка с нефт в Мадагаскар.

От договорката Нийл Буш щял да получи 10 %, стига притежателя на китайската компания да може да продаде криптовалутата.

В края на предходната седмица братът на Ружа - Константин, се призна за отговорен в криптовалутната машинация на OneCoin и е пледирал отговорен по няколко обвинявания, измежду които пране на пари.

Игнатов беше задържан на летището в Лос Анджелис през март. На 4 октомври той е сключил извънсъдебно съглашение, оповестено едвам на 12 ноември. Срещу него няма да се повдигат повече обвинявания за закононарушение поради ролята му в OneCoin. Игнатов към момента не е наказан, само че може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР