Синът на покойния бивш посланик на САЩ в България Джеймс

...
Синът на покойния бивш посланик на САЩ в България Джеймс
Коментари Харесай

Синът на Джеймс Пардю е новият съветник в Антикорупционния фонд

Синът на починалия някогашен дипломат на Съединени американски щати в България Джеймс Пардю - Пол Пардю - е новият интернационален консултант на българския Антикорупционен фонд (АКФ). Американецът се причислява към организацията на Международния ден за битка с корупцията, заяви Бойко Станкушев, шеф на АКФ.

Пол Пардю е генерал-майор от запаса на Съединени американски щати. В момента той е старши консултант в The Roosevelt Group - авторитетен тинк-танк във Вашингтон, носещ името на президента на Съединени американски щати и притежател на Нобелова премия за мир Теодор Рузвелт.

Джеймс Пардю, с изключение на дипломат в София в интервала 2002-2005 година, бе и другар на България, който остана зает със събитията в страната и след отдръпването си от дипломатическа работа. След дейна военна кариера в американското разузнаване, Пардю е един от най-активните дипломати на Съединени американски щати на Балканите. Той е взел участие в подготовката на Дейтънското спокойно съглашение от 1995 година за завършек на войната в Босна и Херцеговина, както и в правенето на Охридското съглашение, което поставя точна на едногодишния спор в Македония през 2001 година През есента на 2022 година улица в София бе кръстена на дипломата. Тогава у нас бе и синът му Пол Пардю.

Антикорупционният фонд е неправителствената организация, участваща в редица следствия на случаи и сигнали за корупция и злоупотреби в България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР