Синът на обвинявания като ръководител на престъпна група бизнесмен Васил

...
Синът на обвинявания като ръководител на престъпна група бизнесмен Васил
Коментари Харесай

Синът на Васил Божков - Антон, е обвинен за пране на пари

Синът на упреквания като началник на незаконна група предприемач Васил Божков - Антон, е арестуван и упрекнат за пране на пари. Това заяви представителят на профилираната прокуратура Сийка Милева.

Прокуратурата го е задържала за 72 ч и след приключването им ще изиска от съда да наложи непрекъснат арест. Според обвиняването той е подхванал изпирането на пари по предписание на татко си.

Бащата - Васил Божков, обитава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата чака да бъде екстрадиран. С промени в законодателството страната иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го упреква за 11 закононарушения, сред които насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културни полезности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвиняване и на брачната половинка на Васил Божков Елена Динева, съгласно прокуратурата тя е била член на проведената незаконна група на мъжа си.

Антон Божков е шурей на някогашния министър -председател Стефан Софиянски (служебен министър председател от февруари до май 1997 г.)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР