Символите на званието Почетен гражданин на Община Стара Загора получи

...
Символите на званието Почетен гражданин на Община Стара Загора получи
Коментари Харесай

Христо Стоичков стана Почетен гражданин на Стара Загора

Символите на званието " Почетен жител на Община Стара Загора " получи през днешния ден именитият български футболист Христо Стоичков. Той бе почетен с оценката с решение на Общинския съвет от 2017 година, във връзка празника на Община Стара Загора - 5 октомври.

" Христо Стоичков е може би най-хубавия футболист на България. Той доста оказа помощ за популяризирането на нашия град с футболната среща, която провежда предходната година сред Отбора на Стоичков и Дрийм отбора на Барселона. Това не е последното, което ще създадем дружно ", сподели кметът Живко Тодоров. Той напомни заслугите му за България и признанието, което е получил за активността си. В Стара Загора на стадиона ясно се видяла любовта на почитателите, Общината също му засвидетелства самопризнание. " Христо, ти си огромен другар на Стара Загора, постоянно си добре пристигнал. Благодарим ", сподели още Тодоров.

 Снимка 395134
Източник:

На церемонията участваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, както и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков.

" Стара Загора е град с огромни спортни обичаи и това, което направихме м. година бе по самодейност на Живко Тодоров, тъй като той обича футбола. Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътя сме го проправили ", даде обещание Стоичков. Той напомни, че неговият състезателен път потегля от Стара Загора, където е бил боец, както и че отсам са тръгнали доста положителни футболисти.

 Кръщават клиника на Христо Стоичков
Кръщават клиника на Христо Стоичков

Началник на болничното заведение е доктор Христо Мазнейков

" Върви по моите стъпки, гърбът ти би трябвало да е здрав. Трябва да приемаш и рецензиите. Грижи се за града, зная, че можеш ", предложи Камата на Живко Тодоров. " Щастлив съм, горделив съм, че от през днешния ден съм един старозагорец повече ", разгорещено показа футболистът. Това го одобрявам като обвързване, където и да съм по света да споделям, че съм жител на Стара Загора.

Стоичков показа, че има концепция да се провеждат междуучилищни и междуградски шампионати за подрастващи по разнообразни типове спорт. Обмислял и да се сътвори мъжки тим на Тракия, който да се пребори с футболисти от другата България. Стоичков съобщи, че не е оптимист за актуалния футбол у нас. По думите му страната и общините би трябвало да оказват помощ за развиването на детско-юношеския футбол, само че в спортни учебни заведения. Камата планува и показване на книгата си " Христо Стоичков. Историята " и в Стара Загора, евентуално след Нова година.

 Снимка 395133
Източник:

Кметът Живко Тодоров връчи на Стоичков огърлицата на почетен жител и плакет, а Таньо Брайков досието с решението на Общинския съвет. Паричната награда от 3000 лева Стоичков подарява за лекуването на бебето Мая, за което старозагорци събират средства.

 Снимка 395131
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР