Символично погребение на Конвенцията на ООН за правата на човека

...
Символично погребение на Конвенцията на ООН за правата на човека
Коментари Харесай

Хора с увреждания погребаха Конвенцията на ООН за правата на човека

Символично заравяне на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на индивида направиха стотици хора с увреждания пред постройката на Министерския съвет в центъра на столицата.
Седмица след националния митинг на хора с увреждания, майки на инвалиди още веднъж излязоха пред Министерския съвет, с цел да изискат заслужен живот и разговор с властимащите. Закон за персоналната помощ и опция за помощник е главното искане на стотиците недоволни, които направиха алегорично заравяне на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на хората с увреждания, умряла през днешния ден "след дълго и трудно боледуване от злокобното безучастие на българското държавно управление. "
„ Бойко, и преди и след 18 сме значими, колкото автомагистралите ", се чете на един от транспарантите. До 18-годишна възраст детето с увреждане получава 930 лв. месечно от страната, а след навършване на пълноправие тези помощи се понижават шест пъти.
Недоволните в продължение на половин час от мегафон и с музикален акомпанимент викаха премиера Бойко Борисов да ги удостои с наличието си.
Протестът ще прерасне в шествие до Националния замък на културата, където участниците в проявата ще пуснат във въздуха стотици черни балони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР