Символична първа копка направиха на бъдещия водно-рехабилиатционен комплекс на Фондация

...
Символична първа копка направиха на бъдещия водно-рехабилиатционен комплекс на Фондация
Коментари Харесай

Направиха първата копка на рехабилитационния комплекс на Скури в Русе

Символична първа копка направиха на бъдещия водно-рехабилиатционен комплекс на Фондация „ Александър Русев “ в Русе. Той ще се построява на общински терен зад двора на спортното учебно заведение, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.


" В момента, в който бъде издадено позволение, действителните строителни действия ще стартират, без да се изчаква да бъде събрана цялата сума, съобщи Биляна Калчева ", която е член на УС на фондацията.

За построяването на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически усложнения в Русе се разчита главно на дарения и благотовителни начинания за набиране на нужния финансов запас, който се пресмята на към 4-5 милиона лв.. Досега от фондацията са събрали над 400 хиляди лв..


Свещеници от Русенската митрополия отслужиха водосвет за триумф на начинанието.


От Община Русе направиха жест към фамилията на Александър Русев - Илиян Русев - Скури и Неви Русева, като предоставиха камък в негова памет, с цел да бъде вграден в основите на бъдещия комплекс. От фондацията се надяват водно-рехабилитационният комплекс да бъде подготвен и въведен в употреба още през 2026, най-късно през 2027 година.

БГНЕС напомня, че Илиян Русев – Скури работи от 10 години, изцяло безплатно, с възрастни и деца с друга степен на физически и ментални усложнения.

Предвижда се комплексът да има три басейна, като най-малкият ще бъде вана за бебета. Ще има и естрада със 190 места. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР