Симптомите продължават от две до четири седмици, а коефициентът на

...
Симптомите продължават от две до четири седмици, а коефициентът на
Коментари Харесай

Джо Байдън: Работим усилено по въпроса с маймунската шарка

Симптомите не престават от две до четири седмици, а коефициентът на смъртност е към 3-6 %, съгласно СЗО.

Болестта е публикувана в 12 страни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че " всички би трябвало да са обезпокоени " от маймунската едра шарка.

" Работим интензивно по въпроса, с цел да разберем какво вършим и каква ваксина може да бъде налична за заболяването ", сподели Байдън пред кореспонденти.

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че до момента маймунската едра шарка е открита в 12 страни, в това число девет европейски страни, Австралия, Съединени американски щати и Канада, а сега се проверяват над 50 хипотетични спомагателни случая.

Маймунската едра шарка, вирусно зоонозно заболяване, което се среща най-вече в тропическите гори в Централна и Западна Африка, се предизвиква от вируса на маймунската едра шарка и нормално се демонстрира клинично с тресчица, обрив и подути лимфни възли и може да докара до редица медицински затруднения.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР