Симптомите на болестта на Паркинсон включват тремори, скованост на мускулите,

...
Симптомите на болестта на Паркинсон включват тремори, скованост на мускулите,
Коментари Харесай

Ябълките помагат срещу болестта на Паркинсон

Симптомите на заболяването на Паркинсон включват тремори, вдървеност на мускулите, забавено придвижване, проблеми с равновесието. Според специалисти, представени от в. "Дейли експрес ", включването на ябълки към всекидневното меню може да облекчи общото положение.

Болестта на Паркинсон визира към 127 000 души във Англия, означават от Националната здравна работа на страната. Според експертите най-лесната смяна, която могат да създадат хората в метода си на хранене, е да хапват повече ябълки, добави Българска телеграфна агенция.

Плодът е един от най-богатите хранителни източници на фибри. Само в една ябълка се съдържат сред три и четири грама влакнини. Те работят като баластни субстанции и защищават от появяването на запек - чест признак при заболяването на Паркинсон, изясняват от едноименната фондация на артиста от Съединени американски щати Майкъл Джей Фокс, който страда от болестта.

За възстановяване на общото положение от организацията предлагат с изключение на ябълки да се употребяват повече плодове и зеленчуци и пълнозърнести артикули, и да се пият сред шест и осем чаши вода на ден. Топлият чай също "раздвижва " мързеливите вътрешности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР