Симон Байлс отвори нова страница в историята на гимнастиката! Олимпийската

...
Симон Байлс отвори нова страница в историята на гимнастиката! Олимпийската
Коментари Харесай

Байлс отвори нова страница в историята на гимнастиката

Симон Байлс отвори нова страница в историята на гимнастиката! Олимпийската шампионка стана първата с пет трофеи в многобоя на международно състезание.

22-годишната Байлс не остави късмет на съперничките си в Щутгарт (Германия) и събра 58.999 точки в многобоя - с 2.100 повече от китайката Сицзин Тан, за която остана среброто. Трета се подреди Ангелина Мелникова от Русия с 56.399 точки.
Снимка: Getty Images
За Байлс триумфът в многобоя е пети на международен шампионат, откакто тя се окичи със златото в Антверп (2013 г.), Нанинг (2014 г.), Глазгоу (2015 г.) и в Доха през предходната година.

Американката е покрай възстановяване и на различен връх. Байлс към този момент има 16 златни медала от международни шампионати и общо 22 оценки, като е единствено на едно от именития Виталий Щербо (Беларус). Симон ще има опция да го задмине още този уикенд в конкуренцията на обособените уреди.
Пепеляшка на спортната гимнастика Симон Байлс съумя да стане най-успешната гимнастичка в света, макар милион компликации и ограничения, през които мина
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР