Симитли. Pavell&Venci Venc`, Йорданка Христова и Анелия са само част

...
Симитли. Pavell&Venci Venc`, Йорданка Христова и Анелия са само част
Коментари Харесай

Благоевград: Pavell&Venci Venc`, Йорданка Христова и Анелия са част от звездите в програмата за празника на Симитли

Симитли. Pavell&Venci Venc`, Йорданка Христова и Анелия са единствено част от звездите, които ще вземат присъединяване в програмата, проведена от Община Симитли във връзка празника на града. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Общината. По традиция всяка година на 8 септември, когато Православната черква празнува Малка Богородица, Общината отбелязва своя празник.
Празничната стратегия ще стартира още на 7 септември, когато площадът в града ще се трансформира в сцена на всевъзможни гении. Шоуто „ Симитли търси талант-2 ” ще показа разнородните гении на Симитли, които ще имат опция да завоюват огромни награди. Събитието ще бъде със специфичното присъединяване на шоумена Ники Станоев, любим на дребните гении в България. Всички искащи могат към момента да се запишат за присъединяване до 6-ти септември (включително) в читалище „ Св. Климент Охридски ” в Симитли. Голямото шоу за празника на града ще стартира на 7-ми септември след 17:00 часа на площад „ Септември ”, където всички посетители и празнуващи ще ги чакат доста занимания и приятни страсти. В 17:00 часа в изложбената зала на читалище „ Св. Климент Охридски ” художникът Николай Кашев ще открие своя независима галерия.
Още рано сутринта на 8 септември - Малка Богородица, празникът ще стартира с тържествена света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица ” в град Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма. За 17.30 часа е планувано тържествено шествие, водено от мажоретен състав, което ще тръгне от централния площад в града до паметника на падналите за освобождението на Симитли. Там представители на общинската администрация, общественици и жители ще положат венци на благодарност, ще преклонят глава пред паметта на героите-освободители. Веднага след повдигането на знамената на площад „ Септември ” в центъра на града ще стартира и музикалната стратегия.
Участие в програмата ще вземат Мажоретни сформира към читалище ”Св. Климент Охридски ”, Фолклорен танцов отбор ”Веселие ”, Мъжка фолклорна група „ Изворите ”, Мъжка фолклорна група „ Веселие. Фолклорните изпълнителки Снежина Андреева, Софи Илиева и Росица Пейчева ще вдигнат празнуващите на дълги хора. Най-новото попълнение на поп сцената Симона Загорова, която е щерка на поп-фолк примата Глория, ще забавлява публиката със свои осъществявания. Любимката на народа, неповторимата българска певица Йорданка Христова, ще изпее всички обичани и велики свои песни на сцената за празника на Симитли. Поп-фолк певицата Анелия ще публиката със своите летни шлагери. За всички младежи и фенове на новата българска музика в празника на Симитли ще се включат рап терминаторите Pavell&Venci Venc`, които ще създадат незабравимо присъединяване под звездите в празничната нощ.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР