Симитли. Малките населени места имат душа, каквато нямат големите градове.

...
Симитли. Малките населени места имат душа, каквато нямат големите градове.
Коментари Харесай

Тодор Лазаров, каскадьор: Малките населени места имат душа, каквато нямат големите градове

Симитли. Малките обитаеми места имат душа, каквато нямат огромните градове. Това сподели в изявление за предаването „ Симитли – минало, настояще и бъдеще “ на Радио „ Фокус “ – Пирин каскадьорът и треньор по джудо Тодор Лазаров, който е взел участие във филми като „ Троя “, „ Последният легион “, „ Непобедимите “, „ Херкулес “, „ Марко Поло “, „ Игра на тронове “. Той изясни, че въпреки да е бил на доста места по света, то родното му село е най-хубавото и по тази причина даже през днешния ден живее в симитлийското село Полето. „ Аз съм израснал на село, другояче съм роден в Благоевград, само че в общи линии съм си „ селянче “ от село Полето. Често се връщам в родното си място, тъй като там си пребивавам “, сподели още Лазаров. Той добави, че дребното село като страст му носи благополучие към фамилията, обич, мир и успокоение. „ Всяко едно село носи душа, до момента в който в огромния град стана доста сиво, силата е нагнетялна. Не е доста прелестно да се живее в огромният град “, акцентира Лазаров.
" Участието ми в холивудски продукции не промени нито моето, нито отношението на хората към мен ", съобщи Тодор Лазаров. По думите му хората в село Полето, където живее не се държат по-различно с него. „ Аз съм един елементарен човек, без значение, че съм ходил и съм се снимал някъде, с някакви хора, които гледаме по малкия екран, и че съм взел участие в холивудски продукции. Всички се държат с мен обикновено и мисля, че по този начин би трябвало да се държат, тъй като и моето отношение е такова. А пък да не приказваме, че половината село ми е рода. Моето отношение към жителите на село Полето и тяхното към мен в никакъв случай не се е променяло, просто, тъй като постоянно си е било положително “, сподели още Лазаров. Каскадьорът разяснява, че е предпочел да остане в България, тъй като това е неговият роден дом. Лазаров посъветва младежите, да не напущат страната ни. „ Проблемът в България не е, че младежите си потеглят от селата, с цел да се реалокират в огромните градове като София, Бургас, Варна и Пловдив, а че изобщо напущат страната ни. Това е най-тежкото. Мисля, че младежите би трябвало да обичат България на първо място. Не мисля, че в случай че останат тук и се пробват да трансформират нещата ще е по-трудно. Смятам, че за положително би трябвало да оставаме в България. Дали ще сме на село или в огромни град – това към този момент е въпрос на персонален избор “, акцентира Лазаров. Каскадьорът означи, че не е мъчно да си съумял човек в България, само че това, което е съумял да реализира през годините му е коствало доста неща. „ Струваше ми доста труд, понякога откровени мъжки сълзи. Работата ми е такава, че всичко ми костваше доста травми. Освен това постоянно се постановяваше да съм надалеч от фамилията, от приятелите от България “, съобщи Лазаров. Той акцентира, че макар компликациите, България е най-прекрасната страна, която може да съществува. „ За мен България е мястото в което съм израснал, в което ще остарея и в което ще умра “, добави Лазаров. За родното село Полето и Община Симитли, каскадьорът съобщи, че това са обичаните му места. „ Там има чист въздух, планини, страхотни хора, положителни, моето детство “, означи Лазаров.
" Преди няколко години сътворих приложение, което има за цел да свързва хора в потребност, с такива, които могат да им оказват помощ ", сподели също Тодор Лазаров. Той изясни, че през последните години с изключение на, че се занимавате интензивно с специалността си, помагаи на доста хора из цялата страна. На въпрос „ Защо го прави? “, Лазаров съобщи следното: „ Правя го, тъй като желая и нуждая се да оказвам помощ на някой. Това на какъв брой хора съм оказал помощ, не мога да кажа “. Лазаров добави, че през годините е оказал подпомагане на доста нуждаещи се.
„ Понякога срещаме хора, които са в потребност, с такива, които желаят да оказват помощ. Друг път оказваме помощ финансово или с храна, облекла и доста други неща. В последна сметка когато някой човек се обади и каже, че има потребност от помощ, ние се опитваме да се отзовем и да подадем ръка, без значение какъв е казусът “, разяснява каскадьорът. Той сподели още, че приложението, което е основал не е проработило както му се желае. „ В доста скоро време обаче следва да пусна обновената версия, която се надявам да се трансформира в нещо доста хубаво “, означи Лазаров. Каскадьорът добави, че е създател на фондация, носеща името „ Благодаря ти “. „ Нарекох фондацията по този начин, тъй като това е най-хубавата българска дума след „ мамо “. В последна сметка когато направиш нещо или някой направи нещо за теб, постоянно казваш „ Благодаря ти “. Фондацията основах преди 3 – 4 години “, съобщи Лазаров. Според него през днешния ден не споделяме постоянно „ Благодаря ти “, само че доста му се желае това да се промени. „ Днес малко сме се озлобили, малко сме се „ затворили в черупките си “. Но какво да вършим? – ще се променим, ще се опитваме да споделяме по-често „ Благодаря ти “, уточни Лазаров.
По думите му не е мъчно да се прави положително в България и изрази вяра, че когато зад идеята „ да подадеш ръка на някой “ застанат съумели и известни хора, то тя ще се разрасне. „ Знаете ли в България има ужасно доста хора, които желаят да оказват помощ, само че има и такива, които се възползват и злоупотребяват с добрината на хората. Така доста хора остават излъгани и по тази причина се надявам, че все по-малко ще има хора, които са излъгани и от ден на ден хора, които ще оказваме помощ – без значение дали това ще бъда аз, Вие или който ѝ да е било различен “, сподели Лазаров. Той моли към хората да вършат положително, само че единствено в случай че го вършат с възприятие. „ Ако почувства нужда да помогне, то дано го направи. Ако не желае, тогава по-добре да не прави нищо, тъй като всичко би трябвало постоянно да се прави със сърца “, акцентира Лазаров.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР