Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. Завършва

...
Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. Завършва
Коментари Харесай

Партия МИР с позиция за 100-те дни управление на правителството

Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 година Завършва в Технически университет - София и е инженер-магистър по " Индустриален мениджмънт ". Завършил е " Академия за обществена политика " на Института за обществена интеграция и има добита спомагателна професионална подготовка по " Управленски умения ". Специализирал е " Политически мениджмънт " в Българското учебно заведение за политика към Нов български университет. Има над 15 години управнически опит, като управител и началник на планове. През 2015 година е определен за общински консултант в София и в мандат 2015-2019 година е един от най-активните общински съветници в столицата. Учредител и ръководител на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

Г-н Славчев, позицията на партия МИР във връзка 100-те дни ръководство на държавното управление на Кирил Петков е мощно сериозна. Къде се провали кабинетът съгласно Вас?

Партия МИР слага оценка минус 2 на държавното управление на Кирил Петков, тъй като ръководещото болшинство освен не оправда очакванията на българските жители, само че и задълбочи насъбраните с годините от ГЕРБ проблеми. 100-те дни ръководство на държавното управление на Кирил Петков са 100 изгубени за България дни. Те са безспорна злополука, неумело маскирана като смяна. Четворната коалиция е знак на излъганите български очаквания за позитивна смяна. За голямо страдание, държавното управление на Кирил Петков е доказателство, че смяната не носи наложително позитивен знак. Може да бъде и в отрицателна посока. И в случай че ГЕРБ управляваха на правилото „ проба-грешка “, държавното управление на Петков ръководи на правилото „ неточност след неточност “. Провалът на ръководството е във всички сфери и българските жители към този момент го усещат по джоба си. Цените на стоките от първа нужда порастват всекидневно неконтролируемо нагоре, а огромна част от българите едвам съумяват да платят сметките си за ток и отопление.

Наскоро министър председателят сподели, че „ младото държавно управление “ е попаднало в „ съвършената стихия “. Смятате ли, че настоящите рецесии биха могли да бъдат ръководени по-умело?

Правителството не ръководи рецесиите. То просто ги установи. Нямаме решени проблеми. На България ѝ би трябвало дейно държавно управление, което да ръководи с мозъка, честността, морала, компетентността и гения, присъщи на българската нация. Само по този начин България ще може да премине сполучливо през енергийната, финансовата, обществена, бежанската, моралната и всяка друга рецесия. Партия МИР предлага Народното събрание неотложно да приемe Закон за ръководство при рецесии. Това ще даде опция за дейно ръководство на рецесиите и, по-важното – огромна част от рецесиите ще могат да се предотвратяват. От друга страна, Законът за ръководство при рецесии ще усъвършенства връзката сред централна и локална власт, както и координацията сред виновните институции. В момента такава липсва. Основен акцент в плана на Закон за ръководство при рецесии е построяването на Национална система за ръководство при рецесии.

Тоест, не сте податлив да се съгласите, че огромна част от проблемите, пред които се изправя кабинетът, се дължат на наследството от 12-годишното ръководство на ГЕРБ?

Това държавно управление ръководи повече от три месеца, а министър-председателят Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев са във властта към този момент повече от девет месеца, защото бяха преди този момент служебни министри. За страдание, държавното управление на четворната коалиция освен не взема решение, само че и задълбочава насъбраните с годините проблеми и тежкото завещание, оставено от ГЕРБ. Оправдание за несправянето с проблемите на българските жители не може да има. Да не приказваме, че държавното управление няма ясни цели и цели. Работата им мога да опиша с две думи – цялостен безпорядък.

Каква е оценката Ви за външната политика на кабинета?

Оценката е още веднъж слаб 2, тъй като това държавно управление не пази националния интерес на България. Напротив, виждаме опити на Кирил Петков да въвлече страната във военния спор в Украйна. Партия МИР инициира национална петиция за МИР. В нея ясно споделяме, че България не трябва да съучаства в разрастването на този гибелен спор с доставки на оръжие в Украйна. Няма безапелационен мотив, че ще реализираме мир посредством оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново озлобление. България би трябвало да резервира безспорен неутралитет, тъй като и украинският, и съветският народ са приятелски, славянски и православни нации. България може да пази националния си интерес единствено в случай че има уравновесена външна политика.

Смятате ли, че България има потребност от следващи предварителни избори сега? Какво по-различно биха ни донесли те? Не се ли умориха хората?

Всеки ден на власт на държавното управление на Кирил Петков е пагубно за България и българския народ. На България ѝ би трябвало държавно управление, което да има ясна посока на работа и цели, подчинени на просперитета на хората. Това е и задачата на партия МИР – да сплоти моралните, инициативните, родолюбивите българи и дружно с тях да сътвори същинската опция освен на това ръководство, само че и на всички досегашни ръководства през към този момент 32-годишния български преход. Българите се умориха от лъжите на политиците, само че не са изтощени и не стопират да се борят за по-доброто бъдеще на своите деца в родината. От тази позиция предварителните избори са освен неизбежни, те са наложителни.

Българските жители от ден на ден ще усещат рецесията по джоба си. Стечение на събитията ли е това или сбъркана икономическа политика?

Първа точка в дневния ред и приоритет номер едно на всяко държавно управление би трябвало да бъде основаването на работеща и ефикасна стопанска система. Не виждаме държавното управление на Кирил Петков да прави каквито и да е стъпки в тази посока. А стопанската система е всичко, тъй като, в случай че нямаш работеща стопанска система, не можеш да правиш нито обществена, нито здравна, нито каквото и да било друга политика. Именно по тази причина специалистите на партия МИР изготвиха Национална тактика за възобновяване и развиването на България, в която точка първа и основа цел е превръщането на българската стопанска система в работеща и ефикасна посредством промени в Конституцията и налагането на социално-пазарното стопанства като икономическа основа на българското общество.

Предлагате промени в Конституцията и залагане на социално-пазарното стопанство като основа на българската стопанска система. Какво значи това?

България страда от повсеместна корупция, а българското общество се раздира от разпределителни спорове. Милиони българи страдат от бедност. В същото време нашата пазарна стопанска система не работи на цялостен потенциал. От партия МИР считаме, че единствено уравновесеното и по едно и също време деяние на структуроопределящите правила за независимост и правдивост в едно общество могат да решат този въпрос. Това може да се реализираме посредством промени в Конституцията и законите, посредством нова управническа конструкция, посредством издигане ролята на етиката в връзките, както и посредством въвеждането на социално-пазарното стопанство. Неговата същина се състои от сливане на правилото на независимост на пазарите с правилото за обществено равнене и правилото на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Предлагаме социално-пазарно стопанство за икономическа основа на българското общество, тъй като е потвърдена процедура, която е единствената съответна на условията на актуалното общество и стопанство. Предлагаме да се одобри Закон за общественото равнене. Най-общо казано – концепцията на социално-пазарното стопанство е всеки трудолюбив българин да бъде благосъстоятелен, т.е. почтено битие на всеки. Всички тези наши оферти в действителност са в основата на един нов и честен вид на социално-пазарно стопанство, който ще сътвори същинска междинна класа в България. Така няма да има обществени напрежения, митинги, войни, ще има независимост и правдивост и неповторим баланс сред тях.

Видимо не одобрение ръководството на „ партиите на смяната “ (както се дефинираха част от тях). Отдавна критикувате и предходната власт. С какви сътрудници, обаче, бихте работили Вие? Какви дела и с кого са в положение да Ви обединят?

Случващото се в България през последните 32 години потвърди, че по този начин нареченият политически хайлайф няма качества, морал, чест, обикновено възприятие за правдивост. Че му липсват предпочитание и политическа воля да се вземат решение проблемите на българските жители и България да бъде естествена европейска и разрастваща се страна. През тези 32 години очакванията на хората останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а в този момент накъде? Според нас от партия МИР най-важното нещо в този момент е българските жители да бъдем единни. За нас единството на нацията е изискването, без което няма по какъв начин да спрем деградацията и да просперираме. Това изискване е изпълнимо единствено тогава, когато всички ние възприемем единни етични правила в общуването между тях и пожелаваме от страната да съблюдава тези правила в връзките с всички жители. Българите желаят и жадуват да има правдивост, да имат сигурна работа и приходи, желаят да живеят и да отгледат децата и внуците си в родината. Каузата на партия МИР е да сбъдне тази българска фантазия. Именно по тази причина всекидневно сплотяваме експертен, професионален и честен капацитет към партия МИР и съм уверен, че тази експертна и морална платформа доста скоро ще сплоти към себе си огромна част от българите. България няма повече време за губене и опити. България има потребност от водачество, честно и намерено ръководство. Политиката и ръководството не са образователен полигон. Във времена на рецесии страната има потребност от водач и държавници, които да спрат безконтролното рухване на страната и да сложат завършек на застоя, вдъхвайки нов живот. Всъщност самата идеология на партия МИР радикално се разграничава от всички останали политически партии. Идеологията на МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща построяването на такова общество, в което тези две висши полезности са действително обезпечени за всеки български жител. Време е за нов модел на развиване и дейни цивилен дейности. Партньори на партия МИР са всички почтени, мислещи, дейни и морални българи, с които ще се обединим и ще върнем нормалността в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР