Силвия Великова разказа пред СЕМ конкретни случаи, в които генералният

...
Силвия Великова разказа пред СЕМ конкретни случаи, в които генералният
Коментари Харесай

Великова разказа пред СЕМ: Директорът поиска да си ходя, за да не гладуват децата му

Силвия Великова описа пред Съвет за електронни медии съответни случаи, в които генералният шеф на БНР й е оказвал напън да слезе от ефир и да не отразява митингите против Иван Гешев. Журналистката приказва пред Съвета за електронни медии дружно с представителите на Редколегията на радиото. На срещата участваха публицисти от Програма " Хоризонт ", Програма " Христо Ботев " и някогашни чиновници на БНР. В залата бе също и Даниела Късовска, зам.-главен шеф на " Хоризонт " в оставка.
" Потресени сме от протичащото се ", разгласи пред Съвет за електронни медии ръководителят на редколегията Николай Петров, представен от OFFNews.
След това думата взе Силвия Великова. Тя сподели пред Съвет за електронни медии имейл, изпратен й от Николай Кръстев, когато към този момент е шеф на програмата на мястото на бързо пенсионирания Ивайло Славов. В него е заповедта, с която различен кореспондент е претрупан да отрази митинга против избора на Иван Гешев на 13 септември, а журналистката Диана Дончева - да води на нейно място " Преди всички " в същия ден.
Мейлът потвърждава, че тя фактически е отстранена от ресора си и от предаването " Преди всички ". Припомняме, че това бе отречено от генералния шеф Светослав Костов и от самия Николай Кръстев. Който подаде оставка ден след отстраняването на Великова, откакто абсурдът стана обществен и докара до митинг пред БНР.
Великова описа и за своя среща със Светослав Костов ден преди свалянето й от ефир. Тогава той разказал, че върху него има напън тя да бъде отстранена. Поканил я на диалог в Борисовата градина. Казал й, че над него има мощен напън и е застрашен, че в случай че не в профил нея от микрофона, децата му ще гладуват и няма да може да си откри работа. Обяснил, че четирима души са му се обаждали с това искане. Трябвало да избира дали да извърши нареждането или да подаде оставка. Добавил, че в противоположен случай ще пострада и радиото - ще бъде понижен бюджетът и ще бъде обединено с Българска национална телевизия. Великова дала отговор, че в случай че я смъкна от ефир, би трябвало да даде пояснение за какво го прави. Още тогава генералният шеф декларирал, че има готово пояснение - случая с разгласяването на персонални данни на дете от Пловдив.
Даниела Късовска също разказа детайлности към случилото се в БНР преди отстраняването на Великова. Тя прикани Съвет за електронни медии да направи по този начин, че Радиото да може да работи свободно. Според нея отговорността е на управлението и на Управителния съвет.
Късовска изиска непосредствено оставката на генералния шеф и УС и съобщи, че не вижда по какъв начин " Хоризонт " може да продължи да работи под тяхно управление.
Днес Съвет за електронни медии би трябвало да оповести решението си за рецесията в БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР