Силното застудяване може да спре напредъка на Русия, смятат анализаторите,

...
Силното застудяване може да спре напредъка на Русия, смятат анализаторите,
Коментари Харесай

Студеното време ще превърне руските бойни машини във фризери от желязо

Силното захлаждане може да спре напредъка на Русия, считат анализаторите, като войските са принудени или да изоставят транспортните си средства, или да седят в "40-тонни фризери от желязо ".

Арктическият въздух, движещ се през Русия и Украйна, ще се комбинира с източен вятър, с цел да накара температурите да паднат до минус 10 градуса през нощта към Киев и северния град Харков през идващите дни. Ако се вземе поради студът от вятъра, съгласно прогнозите студът може да се усеща като минус 20 градуса.

Анализатори споделиха, че това може да направи нашествието по-трудна за руснаците, изключително тези, заседнали в конвоя северно от украинската столица. Украински боен източник сподели: "Това ще засегне тези в дългите конвои. Руските войски, които стоят край пътищата, ще страдат. "

"Минус 20 градуса ще влошат съветските сили, няма подозрение. Това ще усъвършенства подвижността сред страната, тъй като ще има по-малко тиня, само че руснаците не са подготвени за изискванията на Арктика. Градско нахлуване без уместно облекло би било необикновено тежко ", споделя Майор Кевин Прайс, който служи в английската войска в продължение на 20 години.

Недостигът на гориво също би означавал, че бойците няма да могат да пуснат моторите си, с цел да се стоплят. "Представете си, че сте седнали в 40-тонен стоманен фризер цяла нощ ", сподели той, добавяйки, че доста ниските температури също евентуално биха повлияли на работата на транспортното средство, в случай че няма подобаващи масла и мазила.

Прайс има вяра, че неприятното време в допълнение ще навреди на морала на Русия и ще докара до още жертви. "Това не е решителен фактор, само че е доста нежелано развиване за съветските командири ", сподели той, отбелязвайки, че температурата е под междинната за това време на годината и съветските сили евентуално ще бъдат неподготвени.

Бригадният военачалник Бен Бари, който в този момент е старши помощник по сухопътна война в Международния институт за стратегически проучвания в Лондон, е на мнение, че времето ще засегне и украинците. "То ще забави нещата, само че ще забави развиването и за двете страни ", казна той. "Процентът на войските, които стартират да страдат от студени пострадвания като измръзване, ще нарасне. "

Военен чиновник на НАТО сподели пред CNN, че макар потреблението на всички сили, които е съсредоточила в и към Украйна, Русия реализира доста дребен прогрес: "Виждаме доста дребна смяна. За първи път не чакаме те да реализират някакви триумфи през идващите няколко дни. "

Британските военни началници считат, че съветските командири се движат по-далеч от естественото, с цел да възстановят инерцията. В понеделник предходната седмица 47-годишният генерал-майор Андрей Суховецки, заместник-командир на 41-ва общооръжейна войска на Централния боен окръг, беше погубен покрай Мариупол, на югоизток. Преди два дни беше обявено, че е погубен втори съветски военачалник. Генерал-майор Виталий Герасимов, 45-годишен, началник-щаб на 41-ва войска, който е служил в Сирия и Чечения и взе участие в анексирането на Крим през 2014 година

Украинското министерство на защитата заяви, че той е умрял покрай Харков и излъчи диалог сред двама офицери на съветската работа за сигурност, които разискват гибелта му и споделят, че техните предпазени връзки не работят в Украйна. Христо Грозев, изпълнителен шеф на групата за проверяваща публицистика Bellingcat, сподели, че 41-ва войска е изгубила връзка и е употребила локална сим карта, позволявайки прихващането.

След съвсем две седмици съветските сили превзеха огромни територии от североизточна и крайбрежна Украйна и обсадиха градовете и прекъснаха храната, водата, топлината и медикаментите. Въпреки това напредъкът е спрян в доста области. Дни наред напъните за основаване на коридори за евакуация на цивилни се провалиха заради продължаващия обстрел и възраженията против препоръчаните направления. Един опит за евакуация наподобява е бил най-малко отчасти сполучлив през вчерашния ден, когато автобусен ескорт напусна Суми на североизток.

Снощи съветската организация ТАСС заяви, че тази заран е оповестено ново преустановяване на огъня и че съветските сили са подготвени да обезпечат човешки коридори, с цел да могат хората да изоставен Киев и още четири града
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР