Силно земетресение разлюля снощи сградите в чилийската столица Сантяго, докато

...
Силно земетресение разлюля снощи сградите в чилийската столица Сантяго, докато
Коментари Харесай

Силно земетресение разлюля Чили по време на антиправителствените протести в Сантяго

Силно земетресение разклати нощес постройките в чилийската столица Сантяго, до момента в който в центъра на града имаше протестна проява против неприятните обществени услуги и икономическо неравноправие, съобщи АП.

По данни на Геологическия институт на Съединени американски щати магнитудът на труса е бил 6,0 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на 28 км югозападно от град Илапел покрай крайбрежието, а огнището на дълбочина 49 км.

Според основания във Франция Европейско-средиземноморски сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 6,3, а епицентърът наоколо до крайбрежния град Кокимбо в централната част на Чили, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Освен в столицата трусът е бил усетен в доста обитаеми места в централната част на Чили. Засега няма данни за потърпевши хора и материални вреди, осведоми Българска телеграфна агенция.

Страната е ситуирано в така наречен Пръстен на огъня и измежду най-сеизмичните страни в света. През 2010 година земетресение с магнитуд 8,8 и цунами предизвикаха гибелта на 525 чилийци, а 26 изчезнаха безследно, напомни АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР