Силно земетресение от 6-а степен по Рихтер ще “удари” София

...
Силно земетресение от 6-а степен по Рихтер ще “удари” София
Коментари Харесай

Силно земетресение от шеста степен по Рихтер "удря" София утре

Силно земетресение от 6-а степен по Рихтер ще “удари” София на следващия ден. Трусът няма да е действителен, а компютърна симулация, с която ще се тестват реакциите на спешния щаб на Столичната община за дейности при сходни изключителни обстановки, оповестява 24 часа. Симулацията на мощния трус ще провокира съществени опустошения в регионите “Овча купел”, “Искър”, “Панчарево” и “Витоша”.
В учението, което общината ще организира с Военна академия, ще вземат участие пожарна, полиция, “Бърза помощ”, представители на комуналните сдружения и други То ще стартира на следващия ден и ще продължи 2 дни. “Това е подготовка, с която ще се тества работата на спешния щаб. Това ще стане със системите на Военна академия Jcats и Sitaware. Те ще дефинират броя на засегнатите здания, ранените и всички условия, с които щабът ще би трябвало да се справи”, изясни Красимир Димитров, началник на общинската дирекция за спешна помощ и предварителна защита и секретар на щаба.
Кметът Йорданка Фандъкова ще управлява спешния щаб. “София ще е първата община, която ще проиграе проекта си за деяние при спешни обстановки. Това ще ни помогне, в случай че има някакви пропуски, тъй като през септември той би трябвало да се актуализира”, сподели Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР