Силно земетресение е ударило Мексико. По данни на Европейския сеизмологичен

...
Силно земетресение е ударило Мексико. По данни на Европейския сеизмологичен
Коментари Харесай

200 са загинали след мощния трус в Мексико

Силно земетресение е блъснало Мексико. По данни на Европейския сеизмологичен център епицентърът на труса, който е с магнитуд 7.1 по Рихтер, е в щата Пуебла, до град Рабосо, на към 80 км от столицата Мексико сити.

Броят на починалите е 200, оповестяват локалните издания, базирайки се на представителите на управляващите. В Мексико сити са починали 97 души, в щата Морелос — 64, Пуебла — 32, в Гереро и Оахака не по-малко то по една жертва.

Има затрупани хора в срутени здания като на няколко места са зародили и пожари.

В града се чуват сирени, а пожарникари, служители на реда и лекари се пробват да окажат първа помощ на потърпевшите хора. Електричеството и телефоните са прекратени на няколко места. Коли са затрупани под отломките на падналите здания. Президентът на Мексико Енрике Пеня съобщи, че най-малко 27 здания са рухнали напълно или отчасти единствено в Мексико сити.

На оповестените видеа се вижда по какъв начин многоетажните здания се люлеят застрашително по време на земетресението, както и мазилката, която се откъртва от постройките и пада на улицата. Мощният трус провокира мощна суматоха измежду популацията в околните до епицентъра градове и региони.

Природната буря удари Мексико единствено няколко дни откакто друго кошмарно земетресение от 8.1 раздруса страната и погуби 98 души и тъкмо 32 години след отблъскващ трус, който тогава лиши живота на десетки хиляди.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР