Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един

...
Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един
Коментари Харесай

Янев каза остават ли служебни министри в кабинета

Силно се надявам да бъде образуван работещ кабинет в един обозрим период, това е належащо за всички българи. От направените изявления, заявления и визии за присъединяване на партиите, показани в 46-ото Народно заседание бих желал да откроя с известно удовлетворение, че в доста от декларациите чух цели, които съответстват със започнатото от служебното държавно управление. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев след края на първото пленарно съвещание на новия парламент. 

Общите визии са във връзка с транспарантното харчене на обществени средства, цели във значими обществени области като опазване на здравето и обучение, както и във връзка с подпомагането на бизнеса. 

" Съдебната рефроама е нещо, което всички българи чакаме. Неслучайно съвсем всяка година не сме сюрпризирани от рецензиите в отчетите Европейска комисия в това отношение ", разяснява Янев. 

" Надявам се поръчките, които бяха дадени да бъдат осъществени в общия разговор, да се откри нужния консенсус, с цел да може българското държавно управление да е представяно и фокусирано върху същинските проблеми на българските жители ".

Запитан по отношение на опцията министри от служебното държавно управление да бъдат част от новото, той разяснява: " Всичко е допустимо, стига да се мине по този път - би трябвало да има стратегия, коалиция, да са ясни целите, които би трябвало да се извършват и по които има единодушие и по-късно са диалозите за персони, които могат да са във всяка една посока. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР