Силно определение е вандализам. По скалите са пробиваи с времето

...
Силно определение е вандализам. По скалите са пробиваи с времето
Коментари Харесай

Кметът на община Белоградчик за скалите: Силно казано е, че има вандализъм

" Силно определение е вандализам. По скалите са пробиваи с времето най-различни отвори за парапети, които са много по-големи. Едва ли дребните отворчета за лампи ще съсипят скалите " - това разяснява в предаването " Тази неделя " кметът на община Белоградчик - Борис Николов.

Вчера стана ясно, че Министерството на културата стартира инспекция за вандализъм върху Белоградчишките скали.
Министерството на културата незабавно ревизира има ли вандализъм на Белоградчишките скали Според Вежди Рашидов техници забиват винкели в стените
Тя бе провокирана от сигнал на ръководителя на културната комисия в Народното събрание Вежди Рашидов за неприемливата интервенция на техници, които " забиват винкели в скалите без позволение ". По думите му това е безчовечие против естествения феномен, което би трябвало да бъде спряно.

Скалите се разрушават най-много от растителността, а ние нямаме никаква законова форма да я почистваме. Вече 8 години се боря с това, уточни още кметът. По думите му преди време хората са почиствали скалите. " Кози са пасли тук, а в този момент поради растителността се разрушава и има падащи камъни ", изясни Борис Николов.

Снимка: btvnovinite.bg

Ангел Боянов, един от инициатиротите за слагане на лампи и парапети, посочи, че доста хора са взели участие в самодейност за събирането на дарения за слагането на тези уреди.

" Това, което сме създали, не поврежда по никакъв метод скалата. Обект като крепостта и скалите би трябвало да бъде осветлен, с цел да се покаже ", означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР