Силните ветрове и горещото и сухо време пречат на усилията

...
Силните ветрове и горещото и сухо време пречат на усилията
Коментари Харесай

Пожарите в Европа продължават на фона на горещата вълна

Силните ветрове и горещото и изсъхнало време пречат на напъните на френските пожарникари да овладеят, който обхвана борови гори в региона на Бордо и гори пети следващ ден. Той е единствено един от няколкото естествени пожара вилнеещи в Европа през последните дни, предава Associated Press.

, където водач на противопожарен аероплан почина в петък , когато самолетът му се разруши по време на акция в североизточната част на страната. Това е първият смъртен случай вследствие на пожарите в Португалия тази година, като над 160 души бяха ранени и стотици бяха евакуирани тази седмица.

Сезонът на пожарите връхлетя елементи от Европа по-рано от нормално тази година след, която управляващите приписват на изменението на климата.

Около 3000 пожарникари, подкрепени от самолети, се борят с пожарите в Южна Франция, сподели президентът Еманюел Макрон, а Гърция изпрати противопожарно съоръжение. Повече от 11 000 души са евакуирани от села и къмпинги.

Пожарникарите съумяха да овладеят един от най-лошите пожари през нощта, покрай курорта Аркашон на атлантическото крайбрежие , който е известен измежду туристи от цяла Европа, заяви районната работа за незабавна помощ в събота.

Но в известието се споделя, че " тежките метеорологични условия " са осуетили напъните за преодоляване на най-големия пожар в района, който стартира край град Ландирас, южно от долината с лозя в региона на Бордо. Противопожарните служби концентрират напъните си в събота върху това да спасят допустимо най-вече домове, сподели Шарл Лафуркад, който управлява интервенцията по гасене на пожара.

Двата пожара изпепелиха минимум 9 650 хектара земя и гори през последните дни.

Подобна е обстановката и в Португалия, където повече от 3000 пожарникари се борят дружно с елементарни жители да спасят домовете им от няколкото горски пожара, които бушуват в цялата страна , подклаждани от рискови температури и невижданата суша. Агенцията за гражданска отбрана на страната заяви, че 10 пожара са дейни към петък.

Португалската държавна телевизия RTP заяви в петък, че площта, изгорена тази година, към този момент е надхвърлила общата за 2021 година Повече от 30 000 хектара земя са били наранени, множеството през миналата седмица.

Испания, Хърватия и Унгария също се борят с горски пожари тази седмица , както и Калифорния и Мароко. Много европейски страни са изправени пред изключителни горещини този месец, които също се дължат на изменението на климата.

Португалските управляващи оповестиха, че в сряда в северния град Пиняо е записано народен връх от 47 градуса по Целзий.

Британската метеорологична организация за понеделник и вторник, когато се чака температурите в южна Англия да доближат 37 градуса по Целзий.
 Георги Рачев даде обещание 42 градуса другата седмица
Георги Рачев даде обещание 42 градуса другата седмица

Очаква ни горещо и изсъхнало време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР