Силни и зловещи тътени се чуват навсякъде по Земята. Какво

...
Силни и зловещи тътени се чуват навсякъде по Земята. Какво
Коментари Харесай

Силни и зловещи тътени се чуват навсякъде по Земята. Какво са те …?

Силни и злокобни тътени се чуват на всички места по Земята. Какво са те …? Това събитие е наричано с разнообразни наименования … „ небесни земетресения “, „ гласовете на боговете “, „ викът на Земята “ и други. Има разнообразни теории за произхода му, от възвишен до извънземни цивилизации.



За тези загадъчни звуци, описвани като „ бучащи тътени “, се оповестява по целия свят. В Индия приказват за ​​Баризал Гънс, в Япония за Уминари, Холандия и Белгия – ​​Мистпоеферс, Италия – Лагони, във Филипините за ​​Ретумбос. За това събитие се оповестява и в Иран, Австралия, Ирландия, Шотландия, Германия и доста места по източния бряг на Съединените щати, където се твърди, че се чуват най-много в крайбрежните зони. Гледайте видеото.
В Северна Каролина се разказват като „ задоволително мощни, с цел да разклатят прозорците и да накарат постройките да вибрират “. В централната част на Ню Йорк и до езерото Сенека са известни като Езерни оръжия (Лейк Гънс) или Оръжията на Сенека (Сенека Гънс). В описа си от 1850 година „ The Lake Gun “, писателят Джеймс Фенимор Купър разказва злокобните бумтящи звуци към езерото: “Това е тон, наподобяващ детонация на тежко артилерийско оръжие, който не може да бъде пояснен от нито един от известните естествени закони. Звукът е бездънен, кух, отдалечен и величествен. Изглежда, че езерото приказва с близките хълмове, които връщат ехото на гласа му в отговор. “ „ Небесните земетресения “ се изясняват като звуци, генерирани от далечни стихии или трусове, гърмежи в кариери или секрети военни учения, само че към момента не съществува приемлива доктрина, която да изясни всички докладвани феномени. От скоро, учени се пробват да схванат какво стои зад този тайнствен феномен. Екип от сеизмолози от Университета на Северна Каролина разгласява някои предварителни наблюдения. Те употребяват EarthScope Transportable Array (мобилна мрежа от 400 атмосферни датчика и сеизмографи), с цел да мерят всякаква сеизмична интензивност в Северна Каролина сред 2013 година и 2015 година След това съпоставят записаните данни с локални новинарски публикации, споменаващи загадъчни звуци или сходни феномени. Гледайте видеото.
Изследователят Е. Бърд, от Геоложки науки в Университета, споделя: „ Искахме да разгледаме локални новинарски публикации, да създадем азбучник с екземпляри от звуците на Сенека и по-късно да се опитаме да ги проверим с действителни сеизмо-акустични данни. “ Два датчика записват някои необикновени сигнали покрай нос Страх в Каролина Бийч, Северна Каролина, вариращи по дължина от към 1 секунда до близо 10 секунди. Въпреки, че земетресенията могат да причинят трептене на земята, учените не откриват никакви записи на трусове, които да съответстват със събитията. Това на процедура изключва треперенето на земята като причина за явлението. Бърд заключава (уклончиво …): „ Най-общо казано, ние имаме вяра, че това е атмосферно събитие. Не считаме, че то идва от сеизмична интензивност, а допускаме, че се популяризира по-скоро през атмосферата, в сравнение с по земята. Предполагаме, че не всичко е от едно и също събитие, което създава бумтящите звуци. “ Атмосферните пояснения включват болиди, експлодиращи над облаците или тон от огромни талази, усилени от избрани атмосферни условия наоколо до морето. През годините, някои хипотетични мистериозни тътени се оказват звукови взривове, породени от военни самолети, пробиващи звуковата преграда. За учените, възприетият способ наподобява обещаващ и те се надяват да съберат повече данни в бъдеще, като употребяват масив от най-малко три станции с по три атмосферни микрофона на всяка, за по-точно триангулиране от кое място произлизат звуците. Тези пояснения може би задоволяват мисленето на формалните учени …, само че има доста откриватели, които не одобряват тези пояснения и не престават да питат: „ Какво основава тези мощни дълбоки и злокобни тътени? “. Гледайте видеата по-долу от разнообразни краища на Земята.

Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР