Силна буря удари София по-рано днес. Както БЛИЦ писа над

...
Силна буря удари София по-рано днес. Както БЛИЦ писа над
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ TV! София под вода след пороя, положението е страшно!

Силна стихия удари София по-рано през днешния ден. Както БЛИЦ писа над столичния град внезапно се смрачи, а от небето се изля проливен дъжд. За секунди хората по улиците разпънаха чадъри и се изпокриха по най-близките заслони. След първичната мощ на бурята дъждът понижа, с цел да се завърне с още по-голяма мощ.

Столичани оповестяват, че в разнообразни елементи на града има провали от бурята. Редица подлези и тунели са под вода.

"Тунелчето под Лъвов мост е цялостно е с вода. Колите минават единствено от едната страна с цел да не се натресат в гьола ", оповестява четец на БЛИЦ.

Кръстовището на ул. "Солунска " и площад Славейков също е под вода.


В Бистрица улиците се трансфораха в реки. Има проблеми с тока в Железница, Банкя и елементи от "Люлин ", алармират пострадали.
Наводни се и неотдавна ремонтираната ул. "Солунска " в центъра на града.

Шест екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община правят обходи на терен по отношение на преваляванията и реагират на сигнали. Екипите са отработили сигнали за завиряване на улици в регион „ Витоша “, „ Илинден “. Наблюдават се сериозни места на реки и водни обекти.

Във връзка с изобилните превалявания над София краткотрайно бе затруднено придвижването на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул. “Петър Дертлиев “ и ул. “Вл.Динчев “ заради завиряване. Движението е възобновено, откакто екипи на пожарната бе изпратени на място.
В момента градският превоз се движи на всички места по маршрутите си, оповестяват от общината.

Припомняме, че за бурята синоптици предизвестяват от дни. Кодове за рисково време са оповестени в 19 области в страната.

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР