Силите на охранителната полиция и на жандармерията са в готовност

...
Силите на охранителната полиция и на жандармерията са в готовност
Коментари Харесай

Полиция дебне за струпване на абитуриенти по паркингите

Силите на охранителната полиция и на жандармерията са в подготвеност да наблюдават за нарушаване на публичния ред и противоепидемичните ограничения в празничните дни, най-много поради зрелостниците, които се готвят и към този момент се събират по огромните паркинги.
Това стана ясно от думите на основен контрольор Дарин Димитров от отдел "Охранителна полиция " пред медиите във връзка идните празници към 24 май.
Новата мода измежду зрелостниците е реалност от последната седмица, откакто баловете тази година са невъзможни поради противоепидемичните ограничавания. Затова полицейските сили ще бъдат ситуирани най-много наоколо до учебни заведения, паркинги на молове и други огромни магазини, посочи той.
При определяне на сходни нарушавания, ще се пишат актове.
Главен контрольор Димитров призна, че все още най-сериозните нарушавания на противоепидемичните ограничения са точно скупчванията по паркинги, където зрелостниците си вършат неподготвено изпращане. Столична дирекция на вътрешните работи са създали нужната разстановка и за столицата дружно с жандармерията, с цел да не се допусне нарушение на публичния ред, сподели Димитров в отговор на въпрос какво ще подхващат органите на реда по отношение на квалифицираното събиране на зрелостници на площада пред храма "Александър Невски ".
Своите обичайни предизвестия за съблюдаване на разпоредбите за придвижване насочиха и от пътната полиция. За контролиране на придвижването там, където е належащо, ще бъдат спирани светофарите и вместо тях ще го контролират служители на реда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР