Силен трус разтърси Провадия.По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, трусът

...
Силен трус разтърси Провадия.По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, трусът
Коментари Харесай

Силен трус в Провадия от солните мини, как се усети във Варна

Силен трус раздруса Провадия.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, трусът е регистриран в в 13:59 часа, а епицентърът е в региона на " Солниците ", на към 3 км южно от Провадия. Данните демонстрират, че епицентърът е с дълбочина 10 км. По данни на сеизмологичния център към Българска академия на науките трусът е бил с магнитуд 4,3 по Рихтер. Епицентърът е на към 5 километра югоизточно от Провадия - сред селата Манастир и Житница, също наоколо до солниците.

Варненци споделиха, че трусът е усетен в морската столица и е бил нескончаем. Не се оповестява за потърпевши и материални вреди. Припомняме, че в региона на Провадия трусове не са нещо ново и се случват от време на време. Последното по-силно магнитуд 3,5 по Рихтер беше записано на 11 октомври 2021 година.

За последните години в региона на Провадия има регистрирани 10 трусове с мганитуд над 2,5 по Рихтер. На 7 октомври 2017 беше регистриран най-сериозният трус в последните 10 години - 4,4 по Рихтер, който нанесе и редица материални вреди в общината. Според поданици на Провадия земетресенията се дължат точно на добива на сол от солните мини, намиращи се в непосредствена непосредственост до втория по величина град в област Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР