Силен снеговалеж наложи промени в програмата на започналия в Сараево

...
Силен снеговалеж наложи промени в програмата на започналия в Сараево
Коментари Харесай

Силен снеговалеж промени програмата на младите олимпийци в Сараево

Силен снеговалеж наложи промени в програмата на почналия в Сараево Европейски олимпийски юношески зимен фестивал. Както и преди 35 години по време на Олимпиадата през 1984 година, по този начин и в този момент многото нов сняг принуди домакините да създадат някои промени и по този начин алпийците започнаха своите стартове със слалом, вместо с великански слалом. В него Ева Вукадинова даде 32-ро време в първия манш, само че във втория не приключи.

В шорттрека на 1500 м Любомир Калчев се подреди 21-ви, а Петко Дапчев е 28-и. Любомир стигна на полуфинал, само че бе дисквалифициран и не съумя да продължи напред, което му отреди 21-вото място в крайното нареждане. В ски бягането на 7.5 км Лидия Янкова е 73-та, а Калина Недялкова се подреди две места след нея в дисциплината 7.5 км типичен жанр.

Утре ще започват и алпийците, като е допустимо и те да стартират представянето си в слалома, вместо в гигантския. Сред българските участници в тази дисциплинираност ще бъде и Калин Златков, който бе знаменосец на българската делегация по време на тържественото разкриване на фестивала предходната нощ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР