Силен жест е да търсиш широка кандидатура, която да привлече

...
Силен жест е да търсиш широка кандидатура, която да привлече
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Кандидатурата на Антон Хекимян е важен и силен жест към софиянци

Силен жест е да търсиш необятна кандидатура, която да притегли повече хора. Другият доста мощен претендент – Георги Георгиев, напълно поддържа Антон Хекимян. Това съобщи Мирослав Боршош, претендент за общински консултант от ГЕРБ-СДС за София, в ефира на NOVA.
 
" Хората ни питат: " Ще се справите ли с това в София да не се случи това, което се случи в страната през последните две години? ". Това е най-голямото терзание ", акцентира той.
 
Боршош разяснява дефицита тук-там в детските градини: " 2020 година Фандъкова сподели нещо доста вярно – " ще решим дефицита с детски градини ". В момента 2000 деца са за детски градини, 7000 са в яслена възраст. Тя и екипът ѝ направиха нещо значимо – да не пренатоварят групите. Показа се, че се държи на този учебен развой ".
 
По думите му плановете за една детска градина са сред 2 и 3 години. Цените за строителни материали отпреди 3 години обаче са доста по-различни от сегашните. " Във всяка социална поръчка има представители на политическите партии. Важно е да има ясни стандарти. Никой не е откраднал от асфалта – къде и по какъв начин се взимат ядките е различен въпрос ", разяснява още той.
 
Боршош счита, че сега, с всички условности, в София е построена съвременна инфраструктура за един европейски град. Той не разяснява кой е неуспехът на ГЕРБ в последния мандат, само че съобщи: " Местната власт беше изоставена през последните две години ".
 
" Всички претенденти споделят, че обичат София. Призовавам обаче рационално да подходим, да не се поддаваме на страстта да изчегъртаме всичко, тъй като резултатите не са положителни ", сподели още той.
 
" Най-важният въпрос, който ни задават по време на акцията, е " Нали няма да позволите със София да се случи това, което се случи с страната през последните две години ", призна Боршош.
 
Според претендента за общински консултант казусът с детските градини и яслите в София не е бил решен, тъй като досегашният кмет Йорданка Фандъкова не е направила компромис с образованието на децата. " Тя и екипът й не пренатовариха детските групи. Едно е да имаш 35-37 деца в една група, друго е както в този момент, при цялостно съблюдаване на всички нормативни уредби, да са 25 деца. Ако натоварим всяка група с 10 – казусът ще бъде решен, само че просветителният развой ще завърши ", уточни Мирослав Боршош.
 
По думите му казусът с паркирането в София е значително подвластен от това дали градският превоз е комфортен за хората. Той акцентира, че в настоящия си тип метрото е употребявано от 360 000 софиянци на ден. Амбициите за идващия мандат е това число да нарасне двойно. Според Боршош това би лимитирало по едно и също време проблемите с паркоместата и този с чистотата на въздуха.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР