Силен интерес към новата ваксина срещу вариантът Омикрон на Covid-19.

...
Силен интерес към новата ваксина срещу вариантът Омикрон на Covid-19.
Коментари Харесай

Силен интерес към ваксината срещу Омикрон в Пловдив, комбинират я с противогрипната

Силен интерес към новата ваксина против разновидността Омикрон на Covid-19. През първия ден от оповестяване на имунизационната акция с новия препарат на Comirnaty, през кабинетите в Пловдив и региона са минали 115 думи. Това оповестиха за TrafficNews от Регионалната здравна ревизия.
Прочетете още
Това са главно хора, които към този момент имат приложени ваксини против респираторното заболяване и сега ползват бустер, разяснява началникът на отдел „ Противоепидемичен надзор “ доктор Таня Учорджиева. Общо за страната през вчерашния ден са били приложени 793 дози от имунизацията за Омикрон.

Междувременно е задействана и акция за имунизация против сезонните грипове. „ В момента към момента няма данни за циркулация на грипове и остри вирусни инфекции. Ваксинирането против тях обаче към този момент е стартирало. Пациентите би трябвало да знаят, че могат да ползват двата препарата в композиция. Не е належащо да минава времеви период – може да единия ден да приложите препарата на Comirnaty, а след два дни – противогрипна ваксина “, добави доктор Учорджиева.

На този декор се следи растеж на случаите на болни от Covid-19. Това обаче не важи за приетите в болница пациенти, защото болестта към момента протича лека, допълват от РЗИ. Възможен е пик на инфектираните, който обаче се предвижда да настъпи в края на октомври или началото на ноември месец. 

Симптомите остават сходни – температура, главоболие, болки в мускулите, изнемощялост. За да се предпазим от циркулиращия Омикрон, експертите предлагат да заложим на персонални защитни средства при посещаване на лечебни заведение и кабинети.

Продължава да важи заповедта на здравния министър за карантиниране не заболелите в границите на 7 дни. За контактни срокът е 5 дни.

Пунктове за имунизация в Пловдив и работно време:

РЗИ (ул. " Перущица " №1, Кабинет 19, ет. 2), от понеделник до петък, от 09.00 до 16.00 часа

МЦ " Медикус Тракия " (пл. " Понеделник пазар " №5, ет.1 (сградата на ДКЦ 1), вторник и четвъртък - от 14.00 до 16.00 часа, събота и неделя  - от 10.00 до 13.00 часа, и от 14.00 до 16.00 часа

УМБАЛ " Каспела " ( ул. " София " №64), от понеделник до петък - от 08.00 до 16.00 часа

УМБАЛ " Пълмед " ( ул. " Перущица " №1А), четвъртък - от 12.00 до 16.00 часа

УМБАЛ " Св. Георги " Пловдив (бул. " Пещерско шосе " №66), от понеделник до петък - от 12.30 до 15.30 часа

ВМА Пловдив  (бул. " Христо Ботев " №81), от понеделник до петък - от 08.00 до 13.30 часа

МБАЛ „ Св. Мина “- Пловдив (ул. " Иван Вазов " №59), от понеделник до петък и всяка втора събота - от 09.00 до 16.00 часа

Имунизацията е безвъзмездна. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР