Сигурност на българската граница, продължаване на споразумението за бежанците, така

...
Сигурност на българската граница, продължаване на споразумението за бежанците, така
Коментари Харесай

Захариева вижда в срещата с Ердоган само сигурността, не и двустранни въпроси

" Сигурност на българската граница, продължение на съглашението за бежанците, по този начин като в този момент има нулев напън върху границата, по този начин и да продължи. Темата на днешната среща е сигурността за България . " Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева преди началото на идната среща във Варна с присъединяване на турския президент Реджеп Еродган.
" Това е извънредно значима среща, всички сътрудници поздравиха България за това, че тя се организира. Всички водачи са подчертали и са упълномощили огромно доверие на България да се даде подтик на нормализиране на разговора с Турция ", добави още външният ни министър в изявление за bTV.
Министърът добави, че " Турция би трябвало да съблюдава интернационалните контракти, в случай че желае продължи пътя си към Европейски Съюз. Не мисля, че Европа ще промени посланието си към Турция. "
На въпрос дали ще бъде повдигната тематиката за компенсацията на тракийските бежанци Захариева съобщи: " Това е среща Европейски Съюз - Турция, не е двустранна среща и съм уверена, че сътрудниците от Българска социалистическа партия го знаят. Истината е, че подвеждат българските жители. Всеки път министър председателят пази и слага ползите на България. За страдание значимият въпрос за обезщетяване на бежанците от Тракия се слага в подтекста на политическите дивиденти. Призовавам българските политици да бъдат виновни и да бъдат държавници. "
" Спекулациите, които чуваме, са за изместване на триумфите ни във външната ни политика. А това е самата среща. Фактът, че тя се състои към този момент е триумф. Външна политика не се прави с замяна на обвинявания посредством медиите, а с договарянията на масата. И това прави България, " добави още Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР