Сигурно всички сте гледали филми за невероятни кариерни трансформации. Повечето

...
Сигурно всички сте гледали филми за невероятни кариерни трансформации. Повечето
Коментари Харесай

Професорът и водопроводчика - един от най-готините вицове, които ще намерите в интернет!

Сигурно всички сте гледали филми за невероятни кариерни трансформации. Повечето хора, които аз познавам, работят нещо, което е радикално друго от това, което са приключили. Преквалификацията не е непозната за никого в нашата икономическа действителност, само че най-малко може да се посмеем на тематиката. В тази връзка споделяме с вас този страховит анекдот: 
Една вечер професор по математически разбор, прибирайки се от работа у дома, видял че чешмата на мивката в кухнята капе и се обадил на водопроводчик. Водопроводчикът пристигнал, стегнал една тръба за има-няма 5 минути работа и кранът спрял да капе. Професорът доста се зарадвал, само че усмивката му бързо увехнала, когато видял сметката.
- Боже, та това е една пета от месечната ми заплата! - ужасяващ възкликнал на глас той.
Все отново платил на майстора и прибирайки парите, водопроводчикът му споделил:
- Човече, ясна ми е твоята работа... Професор по математика... не взимаш доста пари. Я по-добре стани един водопроводчик и ще докарваш доста повече. В нашата компания си търсим нови служащи. Заповядай... само че единствено като аплайваш за позицията, пиши че си приключил единствено седми клас, че там не се кефят много на умници.
Професорът по този начин и направил - подал молба за предопределение и бил признат незабавно. Работата била лесна, а и парите били положителни. Позамогнал се той и почнал да живее обикновено.
Обаче един ден шефът на компанията решил, че не е доста културно всичките му служащи да нямат дори и главно образование и решил да ги прати на вечерна гимназия - поне да имат приключен осми клас. Професорът, с цел да не се издаде, също трябвало да върви. В първия час по математика учителят решил да изпита някои от водопроводчиците, с цел да се запознае с познанията им. Първият му въпрос бил за лице на окръжност и по някаква случайност показал професора. С усмивка на разположение професорът понечил да я каже, само че за негов смут се усетил, че я е не запомнил.
" Е, все ще я докарам някак ", помислил професорът. Започнал да написа по дъската... последователно я напълнил с интеграли, диференциали и формули... и най-после получил: -pi*r 2. Този минус обаче изобщо не му харесал... и почнал да написа още интеграли и да счита... само че отново получил същото. С обезсърчение се обърнал към останалите водопроводчици, с цел да му подскажат... и видял всички да му демонстрират със знаци и шепнене:
- Размени границите!!! Размени границите на интервала на интеграла!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР