Сигурно ви е писнало да харчите безобразно много пари за

...
Сигурно ви е писнало да харчите безобразно много пари за
Коментари Харесай

4 идеи за домашни почистващи препарати: Ето как да ги направим сами

Сигурно ви е писнало да харчите безобразно доста пари за най-различни почистващи препарати, в усилието си да постигнете спретната и сияйна къща. Имаме положителни вести за вас. Истината е, че не е належащо да отделяте огромни средства в супермаркета, с цел да притежавате ефикасни средства за разчистване.

Днес сме ви подготвили няколко хитринки, които ще ви бъдат от огромна помощ. Нека дружно да се научим по какъв начин да си създадем домашни почистващи препарати.
 Универсален почистващ разтвор
Необходими са ви следните съставки:

1/2 чаша ябълков оцет

1/4 чаша сода бикарбонат

1 литър топла вода

няколко капки етерично масло

Начин на подготвяне:

Смесете оцета и содата бикарбонат в огромна купа. Добавете топлата вода и разбъркайте, до момента в който содата бикарбонат се разтвори изцяло. Добавете няколко капки етерично масло за ароматизиране на препарата. Прехвърлете сместа в подобаващ съд.

Този повсеместен почистващ препарат е пестелив и ефикасен за разчистване на разнообразни повърхности в дома. Ябълковият оцет и содата бикарбонат имат почистващи свойства, които могат да отстранен замърсявания и да оставят повърхността чиста и блестяща. Етеричните масла могат да прибавят мирис и да създадат дома ви комфортен и пресен.
Почистващ препарат за дървени повърхности:
Необходими са ви следните съставки:

1/4 чаша оцет

3/4 чаша затоплена вода

1 чаена лъжичка сок от лимон

10-15 капки етерично масло от лавандула или друго масло по желание

Начин на подготвяне:

Смесете оцета и затоплената вода в шише. Добавете сока от лимон и етеричното масло. Разклатете шишето, с цел да смесите добре съставките. Този почистващ разтвор е подобаващ за разчистване на дървени мебели, подове и други повърхности. Оцетът ще помогне да се отстранят замърсяванията и ще почисти повърхностите, без да ги поврежда. Сокът от лимон и етеричните масла ще прибавят прелестен мирис на разтвора и ще оставят дървената повърхнина свежа и блестяща.
Почистващ препарат за баня
Необходими са ви следните съставки:

1/2 чаша сода бикарбонат

1/4 чаша кисело мляко

1/4 чаша ябълков оцет

10-15 капки етерично масло от чаено дърво или друго масло по желание

Начин на подготвяне:

Смесете содата бикарбонат, киселото мляко и оцета в огромна купа. Добавете етеричното масло от чаено дърво или друго масло по желание и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в подобаващ съд.

Този почистващ препарат е ефикасен за разчистване на банята, защото содата бикарбонат и ябълковият оцет имат почистващи свойства, които могат да отстранят замърсяванията и да оставят повърхността чиста и блестяща. Киселото мляко ще помогне за избелване на петната и попречване на образуването на мухъл. Етеричните масла ще прибавят прелестен мирис на препарата и ще освежат въздуха в банята.
 Почистващ препарат за прозорци
Необходими са ви следните съставки:

1/4 чаша ябълков оцет

1/4 чаша алкохол

1 супена лъжица кафява захар

2 чаши топла вода

Начин на подготвяне:

Смесете оцета, спирта и кафявата захар в огромна купа. Добавете топлата вода и разбъркайте добре, до момента в който захарта се разтвори изцяло. Прехвърлете сместа в подобаващ съд.

Този почистващ препарат е ефикасен за разчистване на прозорци, защото оцетът и спиртът имат почистващи свойства, които могат да отстранят замърсяванията и да оставят прозорците чисти и без следи. Кафявата захар оказва помощ да се отстранен замърсяванията и да се предотврати образуването на нови следи.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР