Сигурните участници в следващия парламент ще са четири, при положение

...
Сигурните участници в следващия парламент ще са четири, при положение
Коментари Харесай

Барометър: ГЕРБ-35,2%, БСП-24%, ДПС-10,5%, ВМРО-9%

Сигурните участници в идващия парламент ще са четири, в случай че изборите са в този момент. Това демонстрират данни на „ Барометър България “ за февруари.

Според преизчислените данни от деклариралите, че ще гласоподават, преди всичко остава ГЕРБ с 35,2% поддръжка, като с тази си поддръжка партията поддържа резултата си, доближат на парламентарните избори 2017 година

На второ място след ГЕРБ остава Българска социалистическа партия с 24%, като вътрешнопартийните раздори преди вътрешните им избори не способстват за привличане на спомагателни гласове отвън рамките на твърдите им гласоподаватели. Високата възрастова граница на гласоподавателите на Българска социалистическа партия обуславя в допълнение намаляването на поддръжката за столетницата по явни демографски аргументи.

Третата позиция е заета от Движение за права и свободи с 10,5%, а Вътрешна македонска революционна организация резервира и консолидира поддръжката на патриотично настроения дял от гласоподавателите и би получила гласовете на 9% от интервюираните. Патриотите имат твърдо потвърден електорат, като таванът на изборната им база доближава към 600 хиляди гласоподаватели. Те имат капацитет за напредък, който явно съумяват активизират на всички предишни европейски, президентски, локални или парламентарни избори.

Евентуалната партия на Слави Трифонов, на която към момента ѝ следва да получи регистрация, все още рискува да остане под чертата с 3,7%. В случая би трябвало да се има поради, че огромна част от поддръжката идва от сегмента гласоподаватели на възраст 18-26 години, които всекидневно декларират прочувствени желания при изследвания, само че рядко отиват до урните в действителния избирателен ден. Значителен дял от поддръжката за Трифонов идва от дребните обитаеми места. Очевидно до идната изборна нощ за партията му ще е проблематично прескачането на изборната преграда от 4%, тъй като конкурентните му обединения имат корав и дългогодишно затвърждаван електорат, от който е съвсем невероятно да вземе гласове.

„ Демократична България “, подкрепена най-вече от десни гласоподаватели от огромните градове, би получила гласовете на 3,1% от интервюираните. Твърдата поддръжка за тази групировка е съсредоточена преобладаващо в градския център на София.

И през втория месец на 2020 година забележителен си остава делът на негласуващите – 42,5%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР