Времето в Обединеното кралство: Днес може да е най-горещият ден от годината досега - тъй като горещата вълна пристига късно

...
Сигналите за здравето за горещината са надстроени до кехлибарено за
Коментари Харесай

Сигналите за здравето за горещината са надстроени до кехлибарено за по-голямата част от Англия до 21:00 ч. в неделя, тъй като хората се възползват максимално от слънчево с повишаване на температурите.

Изображение: Райони на Обединеното кралство в момента са под жълти и кехлибарени предупреждения за здраве. Снимка: UKHSA

Предупреждението обхваща всеки регион с изключение на североизточния, където е въведен жълт сигнал.

В Обединеното кралство е регистрирана най-високата температура за годината досега от 32,2C (89,9F). на 10 и 25 юни.

Има шанс, който може да бъде надвишен днес или утре, каза метеорологичната служба.

Прогнозът каза, че 32C (89,6F) се очаква в сряда и 33C (91,4F) в четвъртък, което се очаква да бъде пикът.

Проверете последното време във вашия район

„Най-горещият ден в годината“ на път

„Ще след това да бъде 32C точно до неделя за някои места на юг", каза метеорологът Ейми Бокота.

Тя разкри, че 13 метеостанции вече официално са отбелязали гореща вълна - и това се очаква да се повиши през следващия няколко дни.

Водещата на метеорологичната прогноза в Sky News Кърсти Маккейб каза, че последният път, когато най-високата температура за годината е била през септември, е била през 2016 г., когато Грейвсенд е достигнал 34,4C (93,9F) на 13 септември.

Възможни са тропически нощи, където температурите може да не паднат под 20C (68F).

Най-високата регистрирана минимална нощна температура за септември е 21,7C (71F) - и този рекорд може да бъде застрашен тази вечер и по-специално утре вечер, каза метеорологичната служба.

Изключение от до голяма степен много топлите условия тази седмица са далечните северни и западни части на Шотландия, където на моменти ще има периоди с проливен дъжд.

p>

Съществува и вероятност за отделни гръмотевични дъждове, преминаващи през райони на запад от вторник, по-значително през уикенда.

Прочетете повече:
Какво е „топлинен купол“ ?
Как работят предупрежденията за здравето при горещини?

Междувременно, според Световната метеорологична организация (WMO), Земята е претърпяла най-горещото лято в Северното полукълбо в историята.

Последното лято месец беше не само най-горещият август, който учените някога са регистрирали, той беше и вторият най-горещ измерен месец - след само юли 2023 г.

Август беше с около 1,5C по-топъл от средните стойности от прединдустриалната епоха, което е затоплянето праг, който светът се опитва да не премине. Въпреки това, този праг от 1,5C е за десетилетия - не само за един месец.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Световните океани - повече от 70% от повърхността на Земята – бяха най-горещите, регистрирани някога – близо 21C (69,8F) – и поставиха високи температурни марки за три последователни месеца.

„Кучешките дни през лятото не са просто лай, те хапят “, се казва в изявление на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. „Сривът на климата започна.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР