Сигнали за нередности по пътища във Врачанско заляха Регионалната инспекция

...
Сигнали за нередности по пътища във Врачанско заляха Регионалната инспекция
Коментари Харесай

Стъкла, тлееща хартия и боклуци: Заляха РИОСВ с оплаквания за пътища във Врачанско

Сигнали за нередности по пътища във Врачанско заляха Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца, научи организация BulNews. През миналия месец еколозите са получили няколко недоволства от жители за положението на пътната мрежа на територията на региона. 
Първият сигнал се отнася за боклуци по крайпътните отбивки. По данни на подателя, на доста места те са заринати с разнообразни отпадъци. 
Според различен сигнал, постъпил на е-поща на Регионална инспекция за опазване на околната среда на 29 март, малко преди Бяла Слатина откъм Враца има разпиляна хартия, която тлее на платното. В другата посока, откъм Кнежа пък имало стъкла от счупени буркани. 
На съображение Закона за ръководство на отпадъците, в качеството на притежател на пътищата, сигналът е изпратен на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за предприемане на дейности. От екоминистерството дали инструкции на АПИ за разчистване на републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна. С цел недопускане на следващи замърсявания обаче е належащо реализирането на регулярен надзор от страна на пътната организация, прецизират от РИОСВ-Враца.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР