Сигнали от десетки разгневени родители на осмокласници, които недоумяват как

...
Сигнали от десетки разгневени родители на осмокласници, които недоумяват как
Коментари Харесай

Елена Пешева от ВОЛЯ: Учебник за 8 клас пропагандира употребата на наркотици

Сигнали от десетки ядосани родители на осмокласници, които недоумяват по какъв начин в учебник по философия може да се пропагандира използването на опиати , получи националният представител от ВОЛЯ Елена Пешева. В учебника на издателство „ Педагог ”, на стр. 81 четем: „ …в разгара на купона Стефан възпламенява джойнт, дръпва няколко пъти и го подава на приятеля си Иван. Не след дълго Иван подава цигарата на Мира с думите „ Опитай! Страхотно е!

Елена Пешева през днешния ден изпрати парламентарно запитване до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев , в което упорства да се потърси лична отговорност на този, който е позволил подобен текст.
Проблемът с разпространяването на наркотични субстанции измежду подрастващото потомство става все по-сериозен . В това отношение напъните на учебното заведение и родителите би трябвало да са обединени. Огромна е ролята на учителите. Но какво да вършат, в случай че учебниците, които повереното Ви ведомство утвърждава, пропагандират използването им? Сам разбирате, че сходен метод е освен неприемлив, той е нездравословен за душeвност на младежите! Защото прави тъкмо обратното- стартира наркоманията ! “, безапелационна е Елена Пешева.
Народният представител от " ВОЛЯ " пита и дали е извършена консултация с психолози при съставянето на учебника и в случай че да кои са те, с цел да ги знае обществото. Народният представител чака отговор и на това дали преподавателите по философия са минали през образование по наркозависимости, поради обстоятелството, че те нямат нужния опит, с цел да организират такива полемики.

Какво е персоналното Ви мнение, господин министър, смятате ли, че това е методът за битка с наркоманията измежду подрастващите “, написа Елена Пешева. Тя е безапелационна, че проблемите с качеството на учебниците е голям и не търпи повече да бъде отлаган.
 „ От началото на мандата си като депутат получавам стотици сигнали освен от родители, само че и от специалисти, и от учители, които се възмущават от написаното в учебниците. Те са обезпокоени за качеството на образованието и по тази причина по какъв начин то въздейства върху  душeвността на децата. Затова " ВОЛЯ " упорства за тотална проверка и смяна на образователните пособия. Ако не я предизвиквате, сигналите от родители и учители няма да спрат. И от ден на ден ще назряват публичните настроения за изтъкване на персонално виновните Ваши чиновници.  Времето до края на мандата не е задоволително за такава акция, само че най-малко можете да поставите началото “, обръща се към министър Вълчев Елена Пешева, член на Комисията по обучение.
Припомняме, че тематиката за качеството на текстовете в образователните пособия е персонална идея на депутатката Елена Пешева и поради това бяха стопирани опити за импровизирано пробутване на джендър идеологията в българското учебно заведение.
Пешева заяви, че продължава да събира сигнали от родители и учители за нередности в учебниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР