Сигналът постъпи по време на изнесената приемна на Областния управител

...
Сигналът постъпи по време на изнесената приемна на Областния управител
Коментари Харесай

В Батак искат спешен ремонт на пътя до Нова Махала

Сигналът постъпи по време на изнесената приемна на Областния шеф Стефан Мирев в община Батак. Кметът на с. Нова Махала Ерхан Саатчъ сигнализира за наложителен повсеместен ремонт на 10 –км. пътна права, която е част от републиканския път II - 37 Пещера – Батак – Нова махала – местността Вълча поляна. Пътят е мощно злепоставен, тук-там има свличания, през зимния сезон прекосяването по него е извънредно рисково. Той е съществена пътна връзка на жителите на с. Нова Махала с общинския и регионалния център. Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще бъде публично сезирана от регионалния шеф Стефан Мирев за незабавен ремонт на този път и за дълго отлагания ремонт на пътната права Пещера – Батак, за която упорстват жителите на Батак и кметът на общината Петър Паунов. Правени са частични закърпвания на пътя Пещера-Батак, който е претрупан през летния и зимния сезон, като съществена връзка с курорта „ Цигов Чарк “.

Кметът на село Фотиново Димитрийка Миховска упорства пред регионалния шеф, горските стопанства в Родопската част на област Пазарджик, да оказват поддръжка и навременно подпомагане на кметовете на кметства през зимния сезон, с нужната техника и действия за поддръжка на горските пътища. Преди рухването на снега да бъдат почистени и проходими местата, където са осъществявани действия по дърводобив. Въпросът ще бъде подложен от регионалния шеф на идното съвещание на Областния съвет за отбрана при бедствия по отношение на готовността на институциите и поддържането на инфраструктурата в област Пазарджик през зимния сезон.

След постъпил сигнал от общински консултант в община Батак, регионална администрация Пазарджик ще извърши инспекция по какъв начин са изразходвани отпуснатите целеви средства на обща стойност 180 000 лева от Министерски съвет за ремонт на подпорна стена на ул. „ Мездра “ в с. Нова Махала. Жители на селото настояват, че средствата са употребявани за полагане на асфалт на друга улица в обитаемото място.

Следващата изнесена приемна на Областния шеф ще се организира на 30.10.2018г./вторник/ от 10.30ч. в община Белово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР