Сигналът е свързан със строежи на плаж „Слънчев бряг-юг” „Изпратих

...
Сигналът е свързан със строежи на плаж „Слънчев бряг-юг” „Изпратих
Коментари Харесай

Валери Симеонов пусна сигнал до прокуратурата срещу Министерството на туризма

Сигналът е обвързван със градежи на плаж „ Слънчев бряг-юг”
„ Изпратих сигнал до Главния прокурор господин Сотир Цацаров по отношение на инспекцията за престъпления на чиновници в Министерство на туризма, касаещи противозаконни градежи и нелегално утвърдени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж „ Слънчев бряг-юг”. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Фейсбук.



Министър Ангелкова отговори също с Фейсбук статус. Написа, че тя и чиновниците й работят напълно съгласно закона. И след инспекции на министерството на „ Слънчев бряг-юг” се схванало, че плажът попада в утвърдените схеми. Ангелкова не възразява, в случай че има друга информация, способените органи да създадат инспекция.

Действията на Симеонов идват, ден откакто влезе в неприсъствен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова. Пред NOVA тя изрично съобщи, че няма противозаконни заведения на „ Какао бийч” и не се постанова срутване на постройки в курорта. Заканата за сходни дейности пристигна в понеделник от Валери Симеонов.

"Вчера направихме инспекция на всички плажове на курортния комплекс „ Слънчев бряг”, както вършим всяка година преди началото на летния туристически сезон, с цел да се уверим, че се съблюдават условията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него безусловно всички обекти на „ Слънчев бряг”-юг, в това число и петте заведения на Южния плаж, напълно попадат в утвърдената от мен скица. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри ", сподели Ангелкова за "Здравей, България " във вторник.

Минути след коментара вицепремиерът Валери Симеонов разгласява позиция във Фейсбук, съгласно която министър Ангелкова била поискала 20 декара плаж изключителна държавна благосъстоятелност да бъдат прекатегоризирани като частна. Според него това искане било обвързано с ползите на притежатели на парцели и хотели в „ Слънчев бряг”.

Задочната престрелка продължи с нов коментар на министър Ангелкова. В профила си във Фейсбук тя категорично декларира, че Министерството на туризма не продава плажове, а единствено ги ръководи и добавя, че процедурата цели просто да се актуализират кадастралните карти от 2005 година с по-актуални от 2015- а. Валери Симеонов към този момент съобщи, че ще бойкотира решението, когато бъде импортирано в Министерския съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР