Сигнал за самокатастрофирал училищен автобус изпратиха родители, предаде БТВ. Инцидентът

...
Сигнал за самокатастрофирал училищен автобус изпратиха родители, предаде БТВ. Инцидентът
Коментари Харесай

Ученически автобус излетя от пътя, шофьорът карал на отворени врати

Сигнал за самокатастрофирал учебен рейс изпратиха родители, съобщи БТВ. Инцидентът е станал във вторник следобяд на входа на мездренското село Горна Кремена. За благополучие, вътре не е имало възпитаници, само че все пак фамилиите са обезпокоени за живота на децата си. Автобусът извършва и училищен курсове, работи като градска линия.

На идване от по-далечно село водачът изгубил ръководство по надолнище и навлязъл в насрещното придвижване, пресякал и предницата вдлъбнат в канавка.

Пострадали няма. Според локалните поданици обаче водачът е разсеян и когато вози техните деца на учебно заведение.

„ Притесненията ми идват от водача, не го познавам, само че децата споделят, че той злоупотребява с алкохол, пуши, до момента в който ги кара. Освен възпитаници, този рейс кара и дребни деца за детската градина. Кара на отворени порти, на отворен прозорец. Понякога децата няма къде да седнат. Условията в самия рейс са мизерни. Обърнахме се към общината, към шефа на учебно заведение, към нейната класна, всеки си трансферира топката “, разяснява пред bTV Велизар, чиято щерка всеки ден пътува с рейса.
„ За мен не е обикновено в 21-ви век по този метод да се транспортират деца – от детска градина и от учебно заведение. Това не е чувал с картофи. Чувам от други майки по какъв начин водачът е коментирал, не е вземал заплата от шест месеца и не го интересуват нашите деца. Не може един учебен рейс да минава през всички деца и в него да се качват всевъзможни жители, с цел да слязат до Мездра “, разяснява дамата.

Въпреки че има избран час за прекосяване, дребните деца от време на време чакат по 20-30 минути в студа.

Според Цветан водачите би трябвало да получават постоянно заплатите си.

„ Когато рейсът първия път катастрофира, безобразието продължи. На идващия ден пристигна, качи децата и не обърна тук, а продължи през мост, който е затворен за придвижване “, сподели още той.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов подсигурява, че от понеделник този водач въобще няма да се движи по линията и ще има ново предопределение.

Направени инспекции демонстрират, че той не използва с алкохол.

Шофьорът на рейса отхвърли коментар. А родителите споделят, че в случай че той не бъде заменен, ще провеждат митинг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР