Сигнал за разрушен от мечка пчелин в землището на село

...
Сигнал за разрушен от мечка пчелин в землището на село
Коментари Харесай

Ранобудна мечка нападна пчелин край Мадан

Сигнал за опустошен от мечка пчелин в землището на село Митовска, община Мадан са ревизирали от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян. При огледа е открито, че 7 от общо 11 кошера в пчелина са съборени. По извадените пити са открити следи от нокти на мечка.

В непосредственост до пчелина има следи, по които може да се съди, че вредата е нанесена от женска мечка с малко. Пчелинът не е бил обезопасен с ограда или електропастир, оповестиха от екоинспекцията в Смолян.

От там предизвестяват, че с оглед покачването на температурите през последните дни и забележителната загуба на тегло на мечките през зимните месеци не са изключени нови набези над селскостопанско имущество. От Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян приканват стопаните на селскостопански животни и пчелини да подхващат превантивни ограничения по запазване им. Част от ограниченията за попречване на нападенията са слагане на телени или електрически огради, недопускането на паша на животните без пастирски кучета и овчар и затварянето им през нощта.

От екоинспекцията обявиха, че ще изготвят предложение за обезщетяване на притежателя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР