Сигнал за пожар в землището между селата Калугерово и Лесичово

...
Сигнал за пожар в землището между селата Калугерово и Лесичово
Коментари Харесай

Борова гора гори между селата Калугерово и Лесичово

Сигнал за пожар в землището сред селата Калугерово и Лесичово е получен в късния следобяд. Към мястото са били изпратени няколко екипа на пожарната работа в Пазарджик и представители на горското стопанство. Пожарът е обхванал иглолистна гора, съобщава представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Очаква се частна компания да даде тежка техника, която да направи просеки, тъй че пожарът да бъде стеснен. 

Ситуацията е усложнена с изключение на поради доста високите температури, и поради съществуването на вятър в региона, съобщи Нова телевизия.

Пожарът е върхов – във високата част на дърветата. Фронтът не е доста дребен и се разраства. На място е и шефът на районната Дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Ангел Ангелов.

Няма заплаха за хората и къщите в обитаемоте места, заяви пред БНР шефът на Информационния център в Калугерово Никола Иванчев: " Ситуацията, както споделят горски и пожарникари, е доста комплицирана. Пожарните не могат за гасят, тъй като и една пожарна щеше да изгори - има вятър. Доброволци се пробват в тревните площи с тупалки и други такъми да гасят “.

Няма изясненост тъкмо какъв е фронтът на пожара: " Не може да се каже, тъй като не можем отсам да забележим дали е трансферирано билото, тъй като пожарът е на билото - високо горе и отсам не можем да кажем дали е трансферирал. Засега димът си върви нагоре, не са задимени обитаемоте места ", уточнява Иванчев.

Утре се чака в гасенето да се включи и хеликоптер от Българската войска.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР