Сигнал за кошмарни условия в болница във Варна пусна потребител

...
Сигнал за кошмарни условия в болница във Варна пусна потребител
Коментари Харесай

Ад в болниците: Докога децата ни ще се лекуват в шокиращи условия? Къде потъват парите за здравеопазване?!

Сигнал за кошмарни условия в болница във Варна пусна консуматор на Интернет във Facebook.

Кремена Кунева - ръководител на Фондация " За положителното " във Фондация, разгласява текст, съпроводен от шокиращи фотоси на ужасяващите условия в поделение по инфекциозни заболявания УМБАЛ „ Св. Марина “. От фрагментите ясно се виждат олющените до жестокост стени на стаята, в която се лекува болно дете. 



Според думите на Кунева цели два етажа на болничното заведение са поверени в ръцете единствено на един лекар, до момента в който шефът на лечебното заведение взима заплата, за каквато средностатистическият земляк може единствено да бленува.

„ Европейски град.
Варна.
Дата: 28.08.2022 година

Детска стая в поделение по инфекциозни заболявания УМБАЛ “Св. Марина ”.
Заплата на шефа на болничното заведение за 2021 година 13 572 лева месечно НЕТО, без включени спомагателни възнаграждения.
Ще ви спестя детайлностите за отношение и брой лекари, пардон, лекаР на два етажа. Плюс манипулационна за децата ЕДИНСТВЕНО в коронавирус бранша.

Това оставям за вас.
За тях на следващия ден започваме с писмата към всички институции.

Не е срамотия. Това е жестока занемареност, граничеща с голям риск от голям брой съдбовни последствия ", излива гневната си от видяното Кремена.  



Най-плашещото от цялата тази потресаваща история е, че такова е положението освен на тази болница, наподобяваща по-скоро на санитарен пункт, а на редица други болнични заведения у нас, в които се лекуват (умират) освен възрастни, само че и децата на България.

Та защо почтено бъдеще тук, в родината им, може въобще да приказваме, откакто още с появяването си на бял свят тези деца се сблъскват с неугледната действителност на лечебни заведения, чиийто тип може да те докара до меланхолия и обезсърчение. 



Как може болнично заведение, което приема и лекува деца, да предлага на най-скъпите ни същества сходна атмосфера, излязла като че ли от филм на ужасите? Изобщо някой дава ли си сметка за психическата контузия на подрастващия човек от такава конюнктура край него? Условията са освен умопомрачителни и непоносими, само че и слагат под съществено подозрение равнището и качеството на лечение?!

Уважаемият господин шеф дали спи умерено с внушителната си заплата в джоба и спомагателните тлъсти възнаграждения, които прибира, до момента в който тези, които пълнят хазната му, мизерстват в отвратителната му рушаща се болница, в която, вместо да се излекуваш, е по-вероятно да се сдобиеш с още някоя зараза?! 



И още веднъж се връщаме на същия оня изконен и безконечен въпрос, който си задаваме от десетилетия насам: Какво прави страната? Къде не престават да тънат парите, предопределени за благоустройството на лечебните заведения и снабдяването им с най-необходимата и съвременна техника за медицински услуги?! 

Защо едни лекари прибират големи суми пари, които не са предопределени за тях, а други, почтени и всеотдайни медици с надалеч по-скромни заплати, си търсят шанса отвън родината, с цел да получат по-добри оферти даже от страни с стеснен банкет на външни експерти?

Тъжно е. И обидно. Обидно за цялата ни нация! За всички нас, които продължаваме да поносим цялата тази подигравка с живота и ориста на децата ни! На тези, които идват след нас, принудени още с първата глътка въздух да се сблъскат с грозната реалност край тях, с безхаберието и алчността, с бездушието и арогантността, намерели грозното си и обратно отражение в мизерните лавици, насъбрани с медикаменти, в мрачния и олющен таван, в счупената лампа и мухала по стените на стаите. Онези стаи, в които дишат и се борят за своето здраве и оцеляване нашите деца!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР