Сигнал за изгубено дете в гориста местност край Радомир е

...
Сигнал за изгубено дете в гориста местност край Радомир е
Коментари Харесай

Детски стъпки в снега помогнали на полицията да открие 4-годишното момченце, което изчезна в гората над Радомир

Сигнал за изгубено дете в гориста околност край Радомир е подаден този следобяд на телефон 112. Два часа по-късно то беше открито невредимо .

Изгубеното момченце е на четири години и е от украински генезис . То е било на разходка с родителите си в местността Манастирчето. Семейството живеело в Радомир от няколко години.

Майката и бащата влезнали в черквата , с цел да възпламенят свещ, а дребният Юлиян останал извън. Когато излезли две минути по-късно, детето било изчезнало.

" Момченцето е намерено на 2 километра от мястото, от което е изгубено ", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който поздрави за положителната работа полицията, чиновниците от пожарната и от аварийно-спасителния отряд, както и всички доброволци, взели участие в търсенето на момчето. По думите му изискванията са били извънредно сложни.

" Детето е в положително положение, настанено е в здравно заведение с леко измръзнали крачета . Но всичко е наред с него ", добави министърът.

Юлиян е открит от трима служители на реда от Радомир. " Тръгнахме нагоре. Видяхме в снега детски следи , само че на някои места те се губеха. Получихме информация от локални поданици, които също са видели следите в една околност. Тръгнахме дружно с тях и по-късно чухме детето да вика. Видяхме го, гушнахме го , то беше много смутено ", описа Кирил Кирилов, който е измежду униформените, стигнали първи до момченцето.

Родителите са обяснили, че постоянно идват в региона на параклиса, което било доказано от инспекцията на Министерство на вътрешните работи. " По думите им са го оставили за 3-4 минути. Първоначално към 30-40 минути те сами са правили опит да го открият , след което подават сигнал на тел. 112. ", сподели още Калин Стоянов.

Интересното е, че детето освен е съумяло да измине единствено огромното разстояние, само че се е движило нагоре в посока към планината.

Кметът на Радомир Кирил Стоев изясни, че няма визия дали родителите на момченцето работят, само че самото то е записано и посещава детска градина в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР