Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател

...
Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател
Коментари Харесай

ВМРО сезираха главния прокурор за антибългарска дейност на БХК

Сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и националният представител от Обединени патриоти Александър Сиди. В него те упорстват Прокуратурата да се самосезира във връзка активността на организацията Български хелзинкски комитет (БХК).Поводът да се извърнат към основния прокурор е писмо от ръководителя на БХК Красимир Кънев до евроинституциите, в което се упорства да не бъде утвърдена кандидатурата на България за хазаин на Европейската организация по медикаментите, тъй като щели да бъдат нарушени права на лица с друга полова ориентировка.


Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да бъде осъществена инспекция кой финансира БХК и дали финансиращият орган работи за непознати страни.

Според Джамбазки и Сиди дейностите на БХК са ориентирани против интереса на страната ни.

" Твърдо сме уверени, че високообразованите експерти от Агенцията ще дойдат да работят в България, а не да показват своята полова ориентировка. Отделно от това уверени сме, че в другояче необятните пълномощия и пълномощия на водачите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-много персоналния живот на тези хора ", пишат в сигнала Джамбазки и Сиди.
Публикуваме цялостния текст на сигнала на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация до основния прокурор.



" Уважаеми господин Цацаров,

Обръщаме се към Вас по отношение на писмо от 27 септември 2017 година, изпратено до Доналд Туск – ръководител на Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер – ръководител на Европейската комисия, Антонио Таяни – ръководител на Европейския парламент, Гуидо Рази – изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаментите и с копие до министър-председателя на Република България Бойко Борисов от правозащитната организация Български хелзинкски комитет, подписано от нейния ръководител Красимир Кънев. В него се упорства да не бъде утвърдена кандидатурата на Република България за хазаин на Европейската организация по медикаменти.

Длъжни сме да напомним, че от своето участие в Европейския съюз България е единствената страна, с изключение на ново присъединените такива, в която няма седалище на Европейска организация. След напускането на Англия Агенцията по медикаменти би трябвало да бъде релокирана в друга страна от Съюза. След доста действия в тази тенденция българското държавно управление подава публична кандидатура Агенцията да бъде преместена. Това би спомогнало на страната за построяването на висок интернационален рейтинг, както и би повишило доста вложенията в бранша на фармацевтичните услуги.

В писмото, подписано от Красимир Кънев, необичайно и без никаква логичност се обвързва семейството на Агенцията с правата на група хора с нетрадиционна полова ориентировка, което е в прорез с българското законодателство. Твърдо сме уверени, че високообразованите експерти от Агенцията ще дойдат да работят в България, а не да показват своята полова ориентировка. Отделно от това уверени сме, че в другояче необятните пълномощия и пълномощия на водачите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-много персоналния живот на тези хора.

Писмото, изпратено от Българския хелзинкски комитет вменява на управляващите в Република България виновност във връзка с неспазването на правата на група хора. Чрез това писмо Красимир Кънев като ръководител на организацията непосредствено работи срещу ползите на Република България, което кореспондира със специфичния углавен състав за закононарушения срещу страната и по-точно член 107 от Наказателен кодекс. От неговите дейности ще настъпи сериозна щета за нашата страна, както обвързвана с интернационалния имидж, по този начин директни и косвени вреди на бизнеса, от което ще настъпят съществени финансови вреди.

С оглед изложеното дотук Ви молим да се сезирате и да извършите инспекция, с която да се потвърди или отхвърли следното:

1. Кой финансира организацията „ Български хелзинкски комитет “ и финансиращият орган работи ли за непознати страни срещу ползите на България?;

2. Красимир Кънев нарушава ли българското законодателство и посредством своите дейности противоконституционно не работи ли против интереса на Република България?;

3. Следва ли да носи наказателна отговорност Красимир Кънев за нанасяне на материални вреди в изключително огромни размери?

Моля, на съображение член 208 от Наказателно-процесуален кодекс, в случай че се потвърдят данните, че гореспоменатата организация прави активност против Републиката и нейните ползи, Прокуратурата на Република България да образува досъдебно произвеждане против нея и да предприеме нужните законови ограничения за заблуждение под отговорност виновниците за тази антинационална демонстрация на „ Български хелзинкски комитет “.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР